StoryEditor

Mikloš: Prezident vykreslil reformy trochu jednostranne, chýbala vízia

22.06.2005, 15:42
Autor:
TASRTASR

rezident Ivan Gašparovič vo svojom prejave o stave republiky vykreslil reformy trochu jednostranne a sústredil sa len na ich náklady. Uviedol to vicepremiér Ivan Mikloš, ktorému v prejave chýbalo naznačenie vízie.
"Samozrejme, že reformy majú náklady, len problém je, že reformy sa bez nákladov urobiť nedajú. Trochu mi chýbalo možno také komplexnejšie, objektívnejšie posúdenie reforiem a nielen z hľadiska z hľadiska tých nákladov teraz, ale aj z hľadiska toho, či teda existuje alternatíva urobiť to bez týchto nákladov, ale najmä vyhodnotenie toho, že tieto náklady sú nevyhnutné pre budúcnosť," povedal Mikloš.
Neosobuje si hodnotiť, či bol prejav populistický, alebo nie. "Bolo to možno viac opreté o také všeobecné populárne názory občanov, ako o analýzy odborníkov," dodal.
Vicepremiér ocenil, že prezident uznal pozitívne smerovanie Slovenska nielen čo sa týka zahraničnej politiky, ale aj potreby reforiem, veľmi ocenil zdôraznenie potreby presadenia programu Minerva budovania poznatkovej ekonomiky.
V prejave mu však chýbalo naznačenie nejakej vízie a podľa Mikloša obsahoval aj pár vecných nepresností, alebo nie celkom správnych údajov. Spomenul napríklad to, že podľa prezidenta sa pokles nezamestnanosti neprejavil v raste zamestnanosti, čo nie je pravda. Pripomenul, že pribudlo 50 000 nových pracovných miest. Odmietol aj tvrdenia, že k nám smeruje nižší prílev investícií ako do Maďarska a Poľska.
Upozornenie: TASR ponúka k správe zvukový záznam
ka som

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. máj 2024 10:32