StoryEditor

Dzurinda: Vláda je bezradná a riešenie problémov iba predstiera

12.10.2006, 12:07
Autor:
TASRTASR

Sto dní vlády Roberta Fica hodnotí líder SDKÚ-DS a bývalý premiér Mikuláš Dzurinda ako "obdobie veľmi silných rečí, ale veľmi slabých skutkov".
"Sto dní naplno ukázalo, že vláda nemá inú alternatívu, nevie riešiť kľúčové problémy, vyhýba sa dokonca aj ich pomenúvaniu a diskusii o nich, a preto riešenie problémov iba predstiera," vyhlásil dnes Dzurinda pre novinárov. Súčasný kabinet podľa neho "vajatá" pri plnení svojho programu a zlyháva pri plnení volebných sľubov.
Predseda SDKÚ-DS konštatoval, že zo slovníka premiéra Fica vypadli tri oblasti, ktoré ešte v opozícii zdôrazňoval ako prioritné, a to chudobu, regionálne rozdiely a exodus mladých ľudí za prácou do zahraničia. "Ani v jednej z týchto troch kľúčových oblastí som nezaznamenal jediný projekt, jedinú vecnú debatu. Ani v jednej podľa môjho názoru takýto projekt ani neexistuje," povedal Dzurinda.
Vláda podľa SDKÚ-DS neurobila žiadne razantné zmeny, pričom však pokrivila daňovú reformu zavedením druhej sadzby. Kabinetu vyčíta aj nárast dlhov v zdravotníctve. Stiahnutie slovenských vojakov z Iraku až vo februári budúceho roku napriek predvolebným vyhláseniam označil Dzurinda za jasný dôkaz, že šéf Smeru-SD Fico oklamal svojich voličov.
Predseda SDKÚ-DS zároveň dodal, že slovenská ekonomika je vďaka hlbokým a zásadným reformám v dobrej kondícii a Slovensko má šancu na pozitívny vývoj. "Myslím si, že Slovensko čakajú dobré roky napriek skutočnosti, že je tu vláda, aká je - populistická, vajatavá a charakteristická bezradnosťou," povedal Dzurinda.
Návrh vládneho rozpočtu zatiaľ nechcel predseda SDKÚ bližšie hodnotiť a chce si počkať na jeho predloženie do NR SR.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 05:19