StoryEditor

Ning plánuje konkurovať stránkam MySpace a Facebook

01.03.2007, 15:10
Autor:
SITASITA

Priekopník prehliadačových aplikácií Marc Andreessen pomohol počas 90. rokov spopularizovať a sprístupniť internet masám. Spoluzakladateľ Netscape Communications sa v súčasnosti snaží pomôcť internetovým užívateľom vybudovať online komunity mimo mantinelov chatovacích stránok, akými sú MySpace.com a Facebook.com. Andreessen na tento účel založil spolu s bývalou finančníčkou Ginou Bianchini v roku 2005 spoločnosť Ning.
Po mesiacoch vývoja je Ning pripravená vydať voľne dostupný toolkit, určený na vytváranie sociálnych či záujmových sietí. Balík nástrojov umožní pracovať s videami, fotkami, hudbou, vytvárať fóra, osobné profily a blogy. Hoci MySpace i Facebook sa stali populárnymi ponúkaním presne týchto istých možností, Andreessen je presvedčený, že ľudom prekáža ich prílišná uniformita. S Ningovým produktom si budú môcť aj nováčikovia prispôsobiť chatovaciu sieť svojím úzko špecializovaným záujmom, medzi ktoré môžu patriť napríklad športové tímy, náboženstvo, hobby či televízne programy.
"Toto je logické vyústenie a ďalší krok vývoja," povedal 35-ročný Adreessen. Toolkit so základnými službami bude voľne dostupný. Ning dúfa, že bude komerčne úspešný vďaka kombinácii reklamy a spoplatnenia doplnkových služieb.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. máj 2024 03:41