StoryEditor

Hrušovský: Ponuka ministra Kašického odstúpiť bola prádznym politickým gestom

11.03.2007, 14:14
Autor:
TASRTASR

Za prázdne politické gesto označil predseda KDH Pavol Hrušovský ponuku ministra obrany Františka Kašického podať demisiu po výbuchu delaboračnej haly vo Vojenskom opravárenskom podniku (VOP) v Novákoch. Šéf KDH tak reagoval na zotrvanie ministra Kašického vo funkcii, v ktorej podľa neho má politickú zodpovednosť za tragédiu, keďže firma v Novákoch patrí do rezortu obrany.

"Buď minister chcel odstúpiť, alebo urobil len prázdne gesto," uviedol Hrušovský v dnešnej relácii Televízie JOJ Politika.sk.

Podpredseda Smeru-SD Boris Zala konštatoval, že opozícia po Kašického ponuke premiérovi Robertovi Ficovi podať demisiu začala túto situáciu zneužívať. Minister podľa neho cítil zodpovednosť, čo práve vyjadril ponukou svojej funkcie predsedovi vlády. "Minister tým vyjadril svoj istý vzťah k vláde ako kolektívnemu orgánu a premiérovi, že mu dáva k dispozícii svoju demisiu a je na premiérovi, aby zvážil, aký stupeň zodpovednosti ministrovi pripisuje, a či je to vôbec v tejto situácii vhodné," povedal Zala.

Premiér Fico vyhlásil, že nikdy nepodá návrh na odvolanie Kašického.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. máj 2024 17:06