StoryEditor

Medzi bezdomovcami objavili policajti malé deti aj hľadané osoby

25.10.2006, 17:56
Autor:
TASRTASR

Aj ročnú Anežku a štvorročnú Vanesku objavili medzi bratislavskými bezdomovcami okrem dvoch podozrivých a dvoch hľadaných osôb v noci z utorka na stredu mestskí, železniční a štátni policajti.
Počas preventívnej akcie zameranej najmä na komunitu sociálne neprispôsobivých občanov, medzi ktorými sa často ukrývajú hľadané osoby, skontrolovali 264 ľudí. "Pri prehliadkach policajti narazili aj na najmladšiu - ročnú bezdomovkyňu Anežku z Chebska," uviedol dnes pre TASR hovorca bratislavskej mestskej polície Peter Pleva. Spolu s 29-ročnou matkou žila Anežka v opustených garážach na Zátiší. V tých istých garážach prespávali aj štvorročná Vaneska so svojou 46-ročnou mamou. "Oba prípady sme počas dnešného dňa nahlásili príslušnému odboru sociálnych vecí novomestského miestneho úradu," podotkol Pleva.
V policajných celách skončili po akcii tiež dvaja podozriví z trestnej činnosti a dve celoštátne hľadané osoby. Nočná kontrola zároveň podľa Plevu prezradila, že tri štvrtiny z kontrolovaných osôb nemajú trvalé bydlisko v hlavnom meste, ale prišli sem zo stredného a východného Slovenska hľadať pohodlný zdroj obživy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 13:26