StoryEditor

SDKÚ-DS dalo preveriť hospodárenie rezortu práce

22.05.2007, 13:52
Autor:
TASRTASR
SDKÚ-DS požiadala Najvyšší kontrolný úrad o preverenie hospodárnosti nakladania s finančnými prostriedkami na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Potvrdil to poslanec SDKÚ Stanislav Janiš, ktorý podnet na NKÚ doručil.

Podnet sa týka troch oblastí. Prvou je medializovaná cesta ministerky práce, sociálnych vecí a rodiny Viery Tomanovej do Lisabonu, kam si nechala poslať z Bratislavy limuzínu, hoci cestovala letecky. "V podstate použila dva dopravné prostriedky pre jednu osobu," vysvetlil Janiš.

Druhou oblasťou, ktorú chce SDKÚ nechať preveriť, je hospodárnosť využitia prostriedkov vynaložených na analýzu právnych dôsledkov zmien týkajúcich sa druhého dôchodkového piliera. "Jedná sa zhruba o sumu 1,3 milióna bez DPH," povedal poslanec.

Ako dodal, SDKÚ-DS zaujíma aj hospodárnosť a opodstatnenosť úprav na MPSVR, ktorých cieľom malo byť zamedzenie úniku "klasifikovaných informácií". Podľa Janiša je takéto "odplošticovávanie" v prípade ministerstva práce prekvapivé. "Minimálne sa nám to zdá byť neštandardné, veď čo takého tajného sa deje na MPSVR, aby sa obávali ploštíc?" opýtal sa Janiš s dodatkom, že on osobne sa s takýmto prístupom ešte nestretol.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 02:26