StoryEditor

Skúma, či objednávateľ vrážd v Polomke a Prievidzi je rovnaký

02.01.2007, 14:52
Autor:
SITASITA

Polícia zatiaľ nevie, či vraždy podnikateľov s pohonnými hmotami v Polomke a Prievidzi majú spoločného objednávateľa. Podľa prezidenta policajného zboru Jána Packu to však preskúmajú. "Nechal by som to v polohe špekulácie, samozrejme vyšetrovanie bude skúmať aj tento motív, lebo ho nemôžeme nechať bokom, ale nemôžem povedať, že to by bolo smerodajné," dodal. Vraždy vyšetruje úrad boja proti organizovanej kriminalite. "Zatiaľ je skoro sa vyjadrovať k výsledkom vyšetrovania, pretože neradi by sme niečo pokazili tým, že to budeme mediálne interpretovať," doplnil Packa.
V Prievidzi sa vraždilo 21. decembra, keď páchatelia viacerými strelami zastrelili 35-ročného podnikateľa Romana K. Hrozí im trest od 20 do 25 rokov alebo až doživotie. Roman K. podnikal s ľahkými vykurovacími olejmi, pohonnými hmotami a mazivami. V poslednom období ide už o druhú vraždu, pri ktorej bol obeťou podnikateľ v tejto oblasti.
Prvou obeťou bol podnikateľ Ján Kubašiak, ktorého zastrelili teraz už traja bývalí policajti 14. novembra v jeho dome, v ktorom bola okrem jeho rodiny aj návšteva. Páchateľov si však všimol sused, ktorý zavolal políciu. Muži v podnikateľovom dome ukázali privolaným policajtom služobné preukazy, povedali im, že ide o špeciálnu utajenú akciu a následne ich zviazali. Po brutálnej vražde Kubašiaka ušli. Jednému policajtovi sa však podarilo vyslobodiť a privolal kolegov. Páchateľov unikajúcich na aute, ktoré patrilo jednému z nich - bývalému trenčianskemu kukláčovi Róbertovi Červeňanovi, prenasledovala ďalšia hliadka. Po policajtoch začali strieľať a jedného postrelili do krku. Trojici sa podarilo ujsť, no v aute zostali dokumenty, peniaze a zbraň, ktorou bol zavraždený Kubašiak. Patrila jednému z páchateľov - trenčianskemu kukláčovi Jurajovi Rozsíkovi. Červeňana polícia zadržala deň po vražde. Po jednej z najväčších pátracích akcií v histórii, do ktorej sa zapojilo 600 policajtov a vojakov, zadržali v sobotu 18. novembra 2006 večer na prievidzskom sídlisku Sever na ulici nad Jazerom Rozsíka a bývalého banskobystrického vyšetrovateľa Róberta Petluša.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 08:10