02.05.2007, 00:00

Eurofondy a informatizácia
Financie z európskych fondov v rokoch 2007 až 2013 by sa mali v rámci operačného programu Informatizácia spoločnosti využiť na tri priority -- e-government, digitalizácia pamäťových fondov a širokopásmový internet. Na operačný program má ísť vyše 993 miliónov eur z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Na elektronizáciu verejnej správy a rozvoj elektronických služieb pôjde až 591 miliónov eur, na digitalizáciu knižníc a archívov by malo ísť 139 miliónov eur. Na prenos širokopásmového internetu by malo ísť vyše 221 miliónov eur.

Prepojenie okresných prokuratúr
Dobudovať by sa mal systém priameho elektronického prepojenia na okresných prokuratúrach, kde občania najčastejšie podávajú žiadosti na vydanie výpisu z registra trestov.

Termíny pojednávaní
Na internetovej stránke ministerstva spravodlivosti možno nájsť zoznam pojednávaní okresných a krajských súdov už aj v trestných veciach. Pojednávania sú rozdelené podľa príslušných súdov. Okrem dátumu a času pojednávania zverejňujú aj číslo miestnosti, kde sa proces uskutoční, ako aj mená sudcov a prísediacich v senátoch. Na internete nájdete tiež právoplatné súdne rozhodnutia okresných a krajských súdov v civilných a obchodnoprávnych veciach. Rozhodnutia v trestných veciach by sa mohli dostať na internet v tomto roku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 12:44