StoryEditor

Treba sa ponáhľať

10.05.2007, 00:00

Najväčší záujem o byty je v Bratislave a v jej tesnej blízkosti. Je tu síce aj najväčšia ponuka bytov, stavia sa tu najviac nových bytov, ale dopyt stále prevyšuje ponuku. Preto záujemca o kúpu bytu musí počítať s tým, že čím dlhšie bude s kúpou otáľať, tým budú byty drahšie. Zároveň sa však otáľať neoplatí. Hrozí totiž, že než sa záujemca rozhodne, či si daný byt kúpi alebo nie, bude dávno predaný.
"V piatok sme boli na obhliadke jedného bytu. S majiteľom bytu sme sa dohodli, že sa mu v pondelok ozveme, či ho chceme alebo nie. V sobotu nám však volal, že byt je už predaný," vraví Marek, ktorý si nedávno kúpil byt v Malackách. Pri obhliadke ďalšieho bytu zavolal majiteľovi človek, ktorý si bol byt pozrieť pred nami a potvrdil, že ho chce. Preto keď si boli pozrieť ďalší byt, ktorý sa im páčil, rovno pri obhliadke povedali, že byt berú.
V lokalite, kde je veľký záujem o byty, sa preto oplatí obrátiť sa na realitnú kanceláriu. Tá si síce zoberie z predaja províziu, ale záujemcovi o byt dá vedieť ihneď, ako sa objaví ponuku, o ktorú by mohol mať záujem. O ponúkanom byte sa tak môže dozvedieť ešte skôr, ako ju realitka zverejní na svojej internetovej stránke alebo ako vyjde niekde v novinách inzerát.
"Viackrát sa mi stalo, že som poobede našiel na internete inzerát, ktorý tam pribudol ráno. Keď som tam volal, majiteľ bytu mi povedal, že byt je už predaný," vraví Monika, ktorá si chce kúpiť byt v Bratislave.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. máj 2024 16:27