StoryEditor

Očakávali sme takúto reakciu

05.08.2005, 00:00

Prečo sa televízia JOJ rozhodla z množstva reality šou kúpiť práve licenciu na Vyvolených?
-- VyVolení sú modernou dynamickou reality šou, ktorá bola veľmi úspešná v Maďarsku. S prehľadom porazila konkurenčný formát podobného typu.
Ale neprekáža vám, že na jeseň spúšťa TV Markíza veľmi podobný formát?
-- Nie. Očakávali sme takúto reakciu.
Myslíte si, že práve kontroverznosť, ktorá šou sprevádzala v Maďarsku, pomôže TV JOJ "zostať v hre"?
-- Nestaviame na kontroverznosti, napokon každá reality šou je viac-menej kontroverzná. Staviame na zaujímavých osobnostných typoch, na ľudských príbehoch. To, že bulvárne médiá vypichujú predovšetkým kontroverzné témy, považujem za prirodzené.
Ako vnímate trend pritvrdzovania na televíznych obrazovkách? Nedávno bol vašej televízii adresovaný list katolíckej obce kvôli obavám zo šírenia pornografie...
-- To neviem posúdiť, pretože nie som programový riaditeľ.
Známe sú už aj závratné honoráre určené nielen pre víťazov, ale aj moderátorov reality šou. Existuje vôbec reálna šanca, aby ste na takom malom trhu, akým Slovensko je, pri podobnom formáte na konkurenčnej televíznej stanici boli ziskoví?
-- Samozrejme, že áno. Neviem si predstaviť, že by sme investovali vyše 150 miliónov korún len tak, bez finančného efektu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. máj 2024 22:54