StoryEditor

Samsung začne vyrábať skôr

05.12.2007, 23:00
Autor:
SITASITA
Juhokórejská spoločnosť Samsung Electronics, ktorá mala v pláne vybudovať výrobný závod vo Voderadoch pri Trnave do marca 2008, chce rozbehnúť v nových priestoroch sériovú výrobu LCD modulov už v polovici januára.

Pri podpise memoranda o porozumení s Trnavským samosprávnym krajom to potvrdil prezident spoločnosti Samsung Electronics LCD Slovakia Ho Young Lee. Dodal, že už 13. decembra chcú v novom závode odštartovať skúšobnú prevádzku.
Aj napriek intenzívnej stavebnej činnosti v areáli a okolí nového závodu, ktorý sa začal budovať koncom apríla tohto roku, vedenie spoločnosti je presvedčené, že v polovici tohto mesiaca budú môcť odovzdať prvý výrobok zákazníkovi. "Máme problémy s náborom operátorov pre výrobné linky, ale čo sa týka administratívnych pracovníkov a inžinierov, podarilo sa nám ich zabezpečiť a už 75 ľudí prešlo školením v Kórei," tvrdí Ho Young Lee.
Podľa pôvodných plánov výstavba závodu pri Voderadoch mala byť ukončená tento mesiac s tým, že výroba mala začať budúci rok v marci a plnú výrobu by mal závod dosiahnuť v roku 2012. Do závodu, ktorý sa bude rozprestierať na ploche 63 hektárov, plánuje juhokórejská spoločnosť investovať do piatich rokov 320 miliónov eur a priamo vytvoriť 1 200 pracovných miest.
Keďže v súčasnosti už trnavský región začína pociťovať nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily, ako jednu z hlavných oblastí vzájomnej spolupráce s vedením spoločnosti Samsung Electronics vidí predseda samosprávneho kraja Tibor Mikuš spoluprácu pri výchove a vzdelávaní. Podľa neho totiž nejde o otázku na jeden rok. "Fabriku tohto typu postavíte za niekoľko mesiacov, ale vychovať odborníka trvá niekoľko rokov," povedal Mikuš. Preto vytvorenie podmienok pre oblasť výchovy, vzdelávania a zaškoľovania pracovníkov závodu vo Voderadoch, podobne aj pracovníkov dodávateľských a spolupracujúcich spoločností figuruje v podpísanom memorande ako jedna z prioritných úloh vzájomnej spolupráce.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 12:51