StoryEditor

Penta chce kúpiť distribútora novín

09.08.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR

Finančná skupina Penta sa pravdepodobne bude uchádzať o polovicu najväčšieho distribútora tlače a prevádzkovateľa trafík v Poľsku, tamojšiu spoločnosť Ruch. Informáciu priniesol poľský denník Parkeit.
"Dáva to pre nás zmysel. Jednak je Poľsko veľmi zaujímavý trh, jednak sme tam nedávno kúpili maloobchodný reťazec Žabka," uviedla hovorkyňa českej vetvy Penty Jana Studničková s tým, že reťazec Ruch by práve Žabku mohol dobre dopĺňať.
Ruch je teraz v majetku poľského ministerstva štátneho pokladu, na predaj by malo byť 50 percent plus jedna akcia firmy. Ruch predáva polovicu všetkých novín v Poľsku a podľa tamojších médií sa o ne zaujímajú aj ďalší investori z Poľska aj zo zahraničia.
Ministerstvo však poprelo, že už s jedným z potenciálnych investorov o Ruchu rokuje. Nevylúčilo však, že akcie môže predať aj prostredníctvom varšavskej burzy cenných papierov. Penta vlastní v Poľsku okrem Žabky aj sieť stávkových kancelárií Profesjonal a sieť lekární Dr. Max.
Penta je podnikom niekoľkých fyzických osôb. Jej partnermi sú okrem Čecha Marka Dospivu štyria Slováci -- Jaroslav Haščák, Martin Kúšik, Jozef Oravkin a Jozef Špirko.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
14. máj 2024 11:31