StoryEditor

Malý Mercedes asi končí

03.07.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR
Koncern DaimlerChrysler chce v roku 2011 ukončiť výrobu automobilu Mercedes triedy A. Nástupcom najmenšieho Mercedesu má byť väčšia trieda B. Šéf automobilky DaimlerChrysler Dieter Zetsche namiesto toho plánuje nový a športovejší model, ktorým by Mercedes-Benz mohol konkurovať porovnateľným modelom BMW radu 1 a Audi A3. Hovorca automobilky Mercedes-Benz označil túto správu za špekuláciu a odmietol sa k nej vyjadriť.

Koncern DaimlerChrysler chce v roku 2011 ukončiť výrobu automobilu Mercedes triedy A. Nástupcom najmenšieho Mercedesu má byť väčšia trieda B.
Šéf automobilky DaimlerChrysler Dieter Zetsche namiesto toho plánuje nový a športovejší model, ktorým by Mercedes-Benz mohol konkurovať porovnateľným modelom BMW radu 1 a Audi A3. Hovorca automobilky Mercedes-Benz označil túto správu za špekuláciu a odmietol sa k nej vyjadriť.
Zetsche chce novou stratégiou prilákať viac mladých zákazníkov, keďže Mercedes triedy A kupovali predovšetkým starší ľudia. Výrobcovia vyššej triedy ako Mercedes alebo BMW preto dúfajú, že ľudia, ktorí si kúpia menšie a lacnejšie modely, neskôr prejdú na väčšie a drahšie varianty rovnakej značky.
DaimlerChrysler vraj chce v budúcnosti vyrábať na tej istej platforme menšie kupé, ktoré má nahradiť športové kupé triedy C.
Komponenty a dielce kompaktných modelov chcel Mercedes pôvodne vyvíjať s Chryslerom, teraz už bývalou americkou dcérou DaimlerChrysleru. Po predaji Chryslera finančnému investorovi Cerberus je to však otázne, rozhodnutie sa očakáva koncom júla. Alternatívami sú partnerstvá s BMW alebo PSA Peugeot Citroën.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 13:04