StoryEditor

Za Sony do Nitry prichádza Daidong

18.10.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR

Do výstavby nového závodu v Nitre chce investovať 350 miliónov korún japonsko-kórejská spoločnosť Daidong Slovakia.
Vyrábať bude plastové skelety pre potreby japonskej elektronickej firmy Sony, ktorá už v Nitre spustila skúšobnú výrobu LCD televízorov. Nový dodávateľ vytvorí v nitrianskom závode zhruba 100 pracovných miest.
Podľa Ondreja Ščurku zo spoločnosti Nitra Invest, ktorá vykupuje a predáva pozemky v priemyselnom parku Nitra-Sever, plánuje výrobca rozbehnúť výrobu v júni budúceho roka. Spoločnosť už mala podpísať kúpnu zmluvu na sedemhektárový pozemok. V prvej etape pritom chce postaviť závod na dvoch hektároch a preinvestovať 350 miliónov korún, z čoho 150 miliónov pohltí výstavba a 200 miliónov korún technológie.
Minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek počas návštevy v Nitre začiatkom tohto roka vyhlásil, že všetci dodávatelia Sony, ktorí majú záujem investovať v Nitre, dostanú individuálnu štátnu pomoc. "Je to bežný systém, ktorý používajú firmy automobilového alebo elektrotechnického priemyslu. Firmám viazaným na Nitru a spätým so Sony vyjdeme absolútne v ústrety," uviedol Jahnátek.
Dodal, že Daidong spolupracuje so Sony už 40 rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 10:58