StoryEditor

Yazaki hľadá, kto jej postaví závod v Michalovciach

01.03.2007, 23:00
Autor:
SITASITA
Firma sa rozhodla opustiť doterajšie výrobné priestory a vybudovať v Michalovciach nový závod. Po rozšírení výrobných kapacít by tak mala v Michalovciach zamestnávať podľa vtedajších informácií dovedna okolo 3 500 ľudí.

Spoločnosť Yazaki Wiring Technologies Slovakia, ktorá sa zaoberá výrobou elektromotorických systémov, vyhlásila tender na generálneho dodávateľa výrobného závodu v Michalovciach.
Od záujemcov požaduje referencie z oblasti priemyselných stavieb s výmerou viac ako 10-tisíc štvorcových metrov za posledné tri roky, ako aj čestné vyhlásenie, že v uvedených stavbách nebol podiel subdodávok vyšší ako 50 percent. Ďalšími požiadavkami sú najmenej dvestomiliónový obrat v priemyselných stavbách a doklad o tom, že na spoločnosť nebol podaný návrh na vyhlásenie konkurzu alebo likvidácie a finančná zábezpeka ako vinkulácia v banke.
Ako ďalej vyplýva z informácií zverejnených spoločnosťou, písomné žiadosti o účasť v súťaži na stavbu nového michalovského závodu môžu uchádzači zasielať do dnešného dňa.
Spoločnosť Yazaki Wiring Technologies Slovakia doručila koncom novembra minulého roka mestu Michalovce záväzné oznámenie o investičnom zámere, prostredníctvom ktorého chce v Michalovciach rozšíriť svoju výrobu a zvýšiť počet zamestnancov. Firma sa rozhodla opustiť doterajšie výrobné priestory a vybudovať v Michalovciach nový závod.
Po rozšírení výrobných kapacít by tak mala v Michalovciach zamestnávať podľa vtedajších informácií dovedna okolo 3 500 ľudí. Začiatok výroby v závode spoločnosť plánuje na úvod roka 2008. Podmienkou realizácie nového závodu bolo zabezpečenie vhodnej stavebnej parcely zo strany mesta. Michalovce poskytli firme Yazaki Wiring Technologies Slovakia vhodnú parcelu už koncom minulého roka.
Spoločnosť dosiahla vo finančnom roku, ktorý trval do konca marca 2006, tržby v celkovej hodnote 4,31 miliardy korún. Až 97,4 percenta z nich predstavovali tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb.
Pri výrobnej spotrebe, ktorá medziročne vzrástla o 17,7 percenta na 3,37 miliardy, vygenerovala firma pridanú hodnotu 864,8 milióna. V medziročnom porovnaní tak podnik zaznamenal jej nárast o 102,4 milióna korún. Hospodárenie v uvedenom období ukončila firma s čistým ziskom 202,1 milióna korún, čo bolo o 6,8 milióna menej ako v predchádzajúcom finančnom roku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
13. máj 2024 03:46