StoryEditor

Pribudne ďalšia linka zo Žiliny do Prahy

23.08.2006, 00:00
Autor:
ČTKČTK
Druhá pravidelná linka Českých aerolínii do Prahy začne z letiska v Dolnom Hričove pri Žiline premávať pravdepodobne na jeseň. S jej spustením sa pôvodne počítalo ešte počas letných prázdnin.

Druhá pravidelná linka Českých aerolínií do Prahy začne z letiska v Dolnom Hričove pri Žiline premávať pravdepodobne na jeseň. S jej spustením sa pôvodne počítalo ešte počas letných prázdnin. Oneskorenie spôsobili niektoré technické problémy na letisku.
Predseda predstavenstva žilinskej Letiskovej spoločnosti Milan Vašanič upozornil, že sa čaká na presun navigačného systému z Bratislavy. Ten umožní bezpečné pristávanie aj za hmlistého počasia, ktoré nie je pre žilinský región výnimočné. "Trochu sa to preťahuje, dorábajú sa ešte technické podmienky. V štádiu presťahovania je navigačný systém z Bratislavy. Je to potrebné, pretože už teraz dochádza v Žiline k častým zmenám počasia," dodal.
ČSA obnovili spojenie medzi Prahou a Žilinou po 24 rokoch vlani v polovici júla. Dosiaľ bolo prepravených viac než 5 700 ľudí. Na spojenie zo Žiliny v Prahe nadväzujú ďalšie lety do európskych aj zámorských destinácií.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 23:32