StoryEditor

Úvery pre podnikateľov

10.05.2007, 00:00

ČSOB
Prevádzkový biznis úver
-- Na prevádzkové aktivity, od 1 do 15 miliónov korún, bezúčelový, úroky sa platia len za dni čerpania peňazí. Možnosť čerpať v SKK, EUR, USD, GBP a CHF, ručiť biankozmenkou. Podmienka podnikania minimálne dva roky.

Malý investičný úver -- Účelový úver na investičné účely, od 50-tisíc do 1 milióna korún, splatnosť do 15 rokov, ručenie zmenkou alebo dodatočné ručenie v prípade vyššieho limitu.

EÚ Komplex úver -- Na financovanie inv. zámeru s celkovými nákladmi 40- až 100-tisíc eur. Lehota splácania 4 až 12 rokov, možnosť odkladu prvej splátky o 3 roky. Na financovanie nehnuteľností či nákup hnuteľných vecí. Možnosť nenávratného príspevku z fondov EÚ.

Investičný biznis úver -- Na strednodobé investičné zámery. Potreba vlastných zdrojov vo výške 20 %, úver na 5 rokov. Zabezpečenie predmetom financovania. Pri Biznis úvere na mieru sa parametre stanovujú individuálne.

Poľnohospodársky preklenovací úver -- Pre žiadateľov o dotácie z Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Pokrytie 90 % podpory, od 50-tisíc. Istina, úroky aj poplatok za poskytnutie úveru sú priamo z dotácie.


Dexia banka
Termínovaný úver
-- Na financovanie prevádzkových a investičných potrieb, lehota splatnosti závisí od životnosti investície, úroková sadzba od 5,46 %.

Úverová linka -- Na financovanie krátkodobých prevádzkových potrieb klienta. Klient úver čerpá a spláca nepravidelne, podľa svojich potrieb. Lehota splatnosti je jeden rok s možnosťou predĺženia, úroková sadzba od 5,76 %.

Kontokorentný úver
-- Bezúčelový úver, banka povolí limit prečerpania na klientovom bežnom účte. Lehota splatnosti do 1 roka s možnosťou prolongácie, úroková sadzba od 6,26 %.

Eskontný úver -- Banka eskontuje zmenky svojim klientom za dohodnutých podmienok. Eskontný úver sa používa na financovanie krátkodobých prevádzkových potrieb. Lehota splatnosti závisí od splatnosti zmenky, úroková sadzba je od 5,46 %.

Úvery pre lekárov -- Špeciálna ponuka termínovaných a kontokorentných úverov pre súkromných lekárov so zvýhodnenými podmienkami. Splatnosť do štyroch rokov, úroková sadzba od 5,46 %.


Istrobanka
Povolené prečerpanie k balíku Businesskonto
-- Na krytie prevádzkových potrieb, výška úveru od 20- do 200-tisíc korún, na obdobie 1 roka. Úroková sadzba 11 %, pri balíkoch určených pre lekárov a lekárnikov povolené prečerpanie 40-tisíc bez skúmania bonity klienta.

Impulz -- Krytie prevádzkových potrieb prostredníctvom kontokorentného úveru, poskytuje sa na 1 rok s možnosťou predĺženia vo výške 200-tisíc až 2 milióny korún, úroková sadzba 7,9 %.

Miliardová pomoc -- Kontokorentný úver na jeden rok s možnosťou predĺženia, výška od 2 do 50 miliónov, variabilná úroková sadzba.

Agropodnikateľ -- Kontokorent pre žiadateľov o podporu z Pôdohospodárskej platobnej agentúry. 80 % z celkovej podpory agentúry, maximálne 5 miliónov korún, variabilná úroková sadzba, zabezpečenie bianko zmenkou.

InvestÚver Expres -- Investičný úver v spolupráci s EÚ na nákup strojov a zariadení, technológií, nadobudnutie nehnuteľnosti alebo jej rekonštrukciu a financovanie prevádzkových potrieb. Maximálna výška 25-tisíc eur, variabilné úrokové sadzby, poskytuje sa v SKK, EUR a USD, splatnosť do 6 rokov.

InvestÚver Extra -- Výška od 25- do 125-tisíc eur, variabilné úrokové sadzby, poskytuje sa v SKK, EUR a USD, splatnosť až do 6 rokov, viac možností zabezpečenia úveru.


Ľudová banka
EÚver
-- Úverový produkt v spolupráci s EÚ, na investičné zámery do 5 miliónov, na prevádzkové do 2 miliónov korún.

Fleximoney -- Kontokorentný úver možno čerpať v slovenských korunách i v cudzej mene do výšky jednej desatiny objemu tržieb klienta za posledný ucelený rok, do výšky 2,5 milióna korún. Splatnosť 1 rok s možnosťou predĺženia. Podmienkou je minimálne dvojročná podnikateľská história a žiadne nedoplatky voči štátnym orgánom.

Sezónny VB úver
-- Pre klientov s preukázateľnou sezónnosťou v podnikateľskej činnosti. Klient si s bankou vopred dohodne na najbližší rok jedno alebo dve sezónne zvýšenia (napr. na zimnú, letnú turistickú sezónu, jarnú sezónu, Vianoce, Veľkú noc, začiatok školského roka, Valentína a podobne).

Strednodobé a dlhodobé úver
y -- Na kúpu investičného majetku, rekonštrukciu, opravu, nákup technológií. Sú vždy poskytované ako účelový a bezhotovostný úver. Ručiť možno nehnuteľnosťou, hnuteľným majetkom, hotovostným krytím, cennými papiermi, bianko zmenkou.

Banka pri financovaní klientov využíva podporné programy v spolupráci s Národnou agentúrou pre rozvoj malého a stredného podnikania, programom Phare, Slovenskou záručnou a rozvojovou bankou a Eximbankou.

Poštová banka
Kontokorentný úver
-- Splatnosť maximálne 1 rok, čerpanie a splácanie úveru priebežné. Možnosť ručiť aj nehnuteľnosťou pri výške úveru 3 až 35 miliónov korún.

Revolvingový úver -- Na prevádzkové potreby, jedno obdobie max. 1 rok, spolu max. na 5 období. Poskytuje sa v SKK, CZK, EUR, možnosť zabezpečiť biankozmenkou.

Krátkodobý úver -- V SKK, CZK a EUR, účelové čerpanie na základe klientom predložených dokladov, splatnosť 1 rok.

Strednodobý úver -- Na financovanie investičných alebo prevádzkových potrieb, účelové čerpanie, splatnosť 1 až 5 rokov.

Dlhodobý úver -- Na financovanie investičných potrieb, splatnosť 5 až 12 rokov.
Úver na financovanie projektu -- strednodobý, resp. dlhodobý úver na financovanie konkrétneho projektu do výšky 70 % nákladov.

Úverový rámec, krytie akreditívov
-- financovanie prevádzkových potrieb klienta, výška úveru závisí od konkrétneho úverového obchodu, splatnosť max. 12 mesiacov.

Slovenská sporiteľňa
Pre mikropodnikateľov:
Kontokorent
-- Na obdobie 1 roka, formou povoleného prečerpania účtu, obratový kontokorent vo výške 50-tisíc až 1 milión korún, alebo rýchly kontokorent bez ručenia pre vybrané povolania.

Preklenovacie úvery -- Prevádzkový splátkový úver za účelom nákupu zásob a podobne. Preklenovací úver pre poľnohospodárov na predfinancovanie podpôr od Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Financovanie prevádzkových potrieb prostredníctvom skladiskových záložných listov.

Investičné úvery
-- Výška a podmienky splácania závisia od bonity klienta. Pre slobodné povolania je rýchly investičný úver od 50- do 250-tisíc korún, s lehotou splatnosti 3 roky. Úvery na obnovu bytového fondu od 200-tisíc do 25 miliónov korún s lehotou splatnosti 20 rokov.

Špeciálne financovanie
-- Banková záruka slúži na zabezpečenie rizík vyplývajúcich zo zmluvných vzťahov klienta. Závisí od finančných možností klienta, zvyčajne je krátkodobá. Dokumentárny akreditív sa využíva najčastejšie v zahraničnom obchode.

Pre malých a stredných podnikateľov:
Prevádzkové financovanie
-- Kontokorentný úver sa poskytuje formou debetného limitu k bežnému účtu. Prevádzkový splátkový úver sa poskytuje v korunách alebo cudzej mene. Termínovaný úver je krátkodobé poskytnutie peňazí z úverového rámca, klient ich môže mať niekoľko naraz.

Investičné financovanie -- Investičný splátkový úver je účelový úver na nákup hmotného a nehmotného majetku, môže byť krátko-, stredno-, aj dlhodobý. Banka spolupracuje aj s európskymi inštitúciami na úverovaní grantových projektov.

Špeciálne financovanie -- Banka šije úvery klientovi "na telo", podmienky závisia od jeho cash flow. Možno využiť kombináciu viacerých foriem financovania, ako aj produkty obchodného financovania.

Obchodné financovanie -- Patrí sem dokumentárny akreditív, dokumentárne inkaso, banková záruka.


Tatra banka
Povolené prečerpanie --
Pri podnikateľských balíkoch 20- až 200-tisíc korún, momentálne úročené sadzbou 15,5 %.

Bezúčelový úver --
Zabezpečený produktmi ako vkladná knižka, podielové listy alebo životné poistenie. Výška úveru od 30-tisíc do 25 miliónov, lehota splácania 1 až 10 rokov, úrok 6 -- 6,5 %.

BusinessÚver Expres -- Bezúčelový úver od 100-tisíc do 3 miliónov, zabezpečený bianko zmenkou, úrok od 7,4 %, splatnosť 1 až 3 roky.

Rýchly úver so zárukou SZRB --
V spolupráci so Slovenskou záručnou a rozvojovou bankou, ktorá kryje 50 %, zvyšok bianko zmenka klienta. Výška bezúčelového úveru od 500-tisíc do 5 miliónov korún. Splatnosť 1 až 5 rokov. Nie pre finančné firmy, právnikov, oblasť reklamy a obchodné reťazce.

Obnova bytového fondu -- Na opravy a nové zariadenia pre obytné domy. Financovanie až do 100 % investície, úrok od 5,5 %, lehota splatnosti do 15 rokov.

Projektové financovanie -- Individuálne úvery so splatnosťou 10 až 12 rokov, na výstavbu alebo rekonštrukciu nehnuteľností, projekty v cestovnom ruchu, priemyselné projekty. Ručenie financovanými aktívami.

Preklenovací agroúver --
Do výšky 100 % priamych platieb, na obdobie 1 roka, preklenutie obdobia medzi priznaním priamej platby a fyzickým doručením peňazí.

UniCredit Banka
Investičné úvery
(Investičný úver pre podnikateľov, UniReal, Hypotekárny úver, Investičný úver pre SVB a Správcov) -- Splatnosť max. 5, resp. 10 rokov, výška úveru od 100-tisíc do 10 miliónov korún. Výška úrokovej sadzby sa určuje individuálne.

Prevádzkové úvery (Prevádzkový zabezpečený úver, EÚ Priame platby, Tovarové a Skladiskové záložné listy) -- Splatnosť je max. 12 mesiacov, výška úveru od 20-tisíc do 12 miliónov korún v závislosti od veľkosti klienta a druhu produktu. Výška úrokovej sadzby sa určuje individuálne.

Kontokorentné úvery (Finančne zabezpečený úver, Rýchly kontokorentný úver, Automatický úver) -- umožňujú rýchle poskytnutie peňazí pri neočakávaných príležitostiach alebo výdavkoch. Splatnosť je priebežná, max. 12 mesiacov, max. výška závisí od veľkosti klienta a produktu -- od 20-tisíc do 7,5 milióna korún. Výška úrokovej sadzby sa určuje individuálne.


VÚB banka
Kontokredit
-- Je ponúkaný ako jedna z možných zložiek flexibiznis účtu. Výška kontokreditu je závislá od priemerných mesačných obratov na účtoch klienta.

Profi úvery -- Pre podnikateľov a firmy s obratom do 30 mil. Sk. Ponúkajú ich s úrokovou sadzbou od 5,69 %. Profi úver je bezúčelový úver od 100-tisíc do päť miliónov korún so splatnosťou 1 -- 2 roky. Profinvest je účelový úver bez potreby zabezpečenia hnuteľným alebo nehnuteľným majetkom. Výška úveru je 100-tisíc až milión korún, lehota splatnosti 2 -- 3 roky. Pri Profinvest Plus je výška úveru 300-tisíc až 10 miliónov, lehota splatnosti 2 -- 8 rokov. Za úver klient ručí kupovaným majetkom.

Profihypo -- Úver zabezpečený nehnuteľnosťou v troch formách. Účelový je určený na investíciu do nehnuteľnosti, od 500-tisíc do 15 miliónov korún, do 100 % hodnoty nehnuteľnosti, splatnosť 4 až 15 rokov. Forma bez predkladania finančných výkazov prefinancuje 70 percent hodnoty nehnuteľnosti, suma od 300-tisíc do 10 miliónov. Bezúčelový úver sa poskytuje v sumách od 300-tisíc do 10 miliónov, do 100 percent hodnoty zakladanej nehnuteľnosti, s lehotou splácania 1 až 15 rokov.

Flexibiznis úver -- Na prevádzkové potreby firiem s obratom nad 30 miliónov ročne. Výška úveru od 100-tisíc korún, splatnosť 1 až 2 roky.

Investičný úver
-- Stredno- alebo dlhodobý úver s možným odkladom splácania istiny po dokončení investičnej akcie. Na obstaranie hmotného alebo nehmotného investičného majetku, ich modernizáciu, rekonštrukciu, údržbu, nákup know-how, financovanie výskumu a finančných investícií.

Poľnohospodársky úver -- Úver pre poľnohospodárov na prekrytie časového nesúladu medzi výplatou dotácií z Pôdohospodárskej platobnej agentúry a vznikom nákladov v priebehu roka. Úver je možné čerpať jednorazovo alebo priebežne.

Ďalšou skupinou sú úvery na financovanie komerčných nehnuteľností. Tieto úvery sa obvykle splácajú na dlhodobej báze do 15 rokov. Banka ponúka aj úvery so zárukou Európskeho investičného fondu a zo zdrojov EÚ.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/new-wave, menuAlias = new-wave, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 21:28