StoryEditor

Systém je dokonalý. Nefunguje.

07.04.2003, 00:00
Armáda potrebuje informačný systém. Posledná súťaž na dodávku jeho logistickej časti bola plná súdnych podaní, odvolaní a konfrontácie v médiách. Aj keď je podstata problému mimo tejto súťaže, práve cez ňu sa dá ilustrovať najlepšie. Viac v článku časopisu Formát.
  • Káčer: Verejná súťaž sa neosvedčila
  • Ministerstvo obrany SR povedalo, čo žiada. Logistický systém. Zbehli sa firmy, ktoré si trúfali objednávku armády naplniť. Pobili sa vo verejnej súťaži a výberová komisia koncom novembra rozhodla, že sa víťazom stala firma Slovakodata so softvérom SAP a cenou 230 mil. Sk. V ten istý deň, len niekoľko hodín po oznámení výsledkov, sa v jednej komerčnej televízii objavil príspevok, v ktorom sa redaktor pýta štátneho tajomníka ministerstva obrany Rastislava Káčera, či si nemyslí, že všetko smeruje k tomu, že súťaže na dodávku (logistického a štábneho systému) budú zrušené. Štátny tajomník odpovedal, že názor redaktora by v tejto chvíli nevyvracal.

    Slovensko sa snaží priblížiť technológiami svojim budúcim partnerom v NATO.
    Informačný systém je nevyhnutný pre každú modernú armádu.

    Neskôr sa tri neúspešné firmy, IBM, Fujitsu a HP, odvolali na Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO). Ten si vyž...

    Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
    Zostáva vám 85% na dočítanie.
    menuLevel = 2, menuRoute = dennik/firmy-a-podnikanie, menuAlias = firmy-a-podnikanie, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
    16. jún 2024 08:49