StoryEditor

Kaliňák vyzval Dzurindu, aby sa premiérovi ospravedlnil

02.12.2007, 13:06
Autor:
TASRTASR
Podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák vyzval lídra SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu, aby sa verejne ospravedlnil premiérovi Robertovi Ficovi za obvinenia

..., v ktorých tvrdil, že premiér získal na reštituovanom pozemku šesť miliónov korún. Dzurinda zároveň vyzval Fica, aby predmetný pozemok vrátil.

V diskusnej relácii TV Markíza Na telo Kaliňák tak ako aj premiér vysvetlil, že pozemky nemajú žiadnu podobu s kauzou Slovenského pozemkového fondu, pretože Fico ako opozičný politik nemal akúkoľvek možnosť ovplyvniť činnosť fondu. Dzurinda na to reagoval tým, že ako si môže bežný smrteľník kúpiť pozemok v hodnote okolo dvoch miliónov za 37 000 korún. Tvrdí, že v lukratívnej časti Bratislavy nie je možné za túto sumu kúpiť ani pozemok pod psiu búdu. Zároveň povedal, že vie dokázať, že ide o stavebný pozemok.

Dzurinda na vyhlásenie premiéra, že s ním ako s človekom a politikom skončil, reagoval tým, že je to preňho dôkaz, že predseda vlády nemá čisté ruky a popiera elementárne princípy demokracie. "Veď mňa to tiež nebaví rozprávať o pozemkoch, čudnom byte pána premiéra, ktorý dostal od firmy, zdá sa, ktorá dostala zákazky od ministerstva obrany," povedal.

Fico dnes na medializovaný prípad kúpy bytu jeho matkou už reagoval. Vysvetlil, že spoločnosť Ikores mala za predchádzajúce roky 16 zákaziek od rezortu za 1,2 miliardy korún, ktoré firme dala SDKÚ-DS. Dzurinda skonštatoval, že on žiaden byt nedostal. Fico ďalej doplnil, že v súčasnosti sa Ikores podieľa na štyroch zákazkách v hodnote okolo 240 miliónov korún.

Dzurinda si tiež mysli, že by firma blízka lídrovi ĽS-HZDS Vladimírovi Mečiarovi mala vrátiť pozemky vo Veľkom Slavkove, ktoré viedli k odvolanie Miroslava Jureňa z postu ministra pôdohospodárstva.

"Sme jednotní," reagoval Dzurinda na iniciovanie návrhu o hlasovaní o nedôvere predsedovi vlády. Túto iniciatívu považuje Kaliňak za zúfalý pokus chytiť sa slamky.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 23:06