StoryEditor

Podklady k tendru na mýto odovzdala NDS 5 konzorciám

17.01.2008, 14:46
Autor:
TASRTASR

Podklady k verejnej súťaži na dodávku systému elektronického mýta v SR dnes Národná diaľničná spoločnosť (NDS), a.s., oficiálne odovzdala 5 záujemcom o vybudovanie a prevádzku mýtneho systému v SR.
Ako TASR informoval hovorca NDS Marcel Jánošík, ide o rakúske konzorcium Kapsch TrafficCom AG, skupinu Satways, Ibertax a SanToll, Slovakpass a tiež o skupinu firiem vedenú spoločnosťou Elektrovod Holding.
NDS očakáva, že uvedené skupiny firiem predložia svoje ponuky k verejnej súťaži v polovici marca tohto roka.
Ako pred časom uviedol minister dopravy, pôšt a telekomunikácií Ľubomír Vážny, ak sa zmluva s firmou či konzorciom, ktoré zvíťazí v tendri na dodávku systému elektronického mýta v SR, uzavrie do mája tohto roka, termín zavedenia mýta k 1. januáru 2009 je reálny. "Ak sa zmluva podpíše v júni alebo júli, tak mám pocit, že za taký krátky čas sa to nebude dať implementovať," povedal Vážny. S alternatívou, že by sa termín zavedenie mýta posunul, sa však minister "nechce zmieriť".
Verejnú súťaž na dodávku mýtneho systému, v poradí už tretiu po dvoch zrušených, vyhlásila NDS 27. septembra 2007. Predpokladaný rozsah vymedzených úsekov ciest, ktoré budú podliehať spoplatneniu, je podľa oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania približne 2 400 kilometrov.
Povinnosť uhrádzať mýtne poplatky elektronickou formou vznikne pre motorové vozidlá alebo jazdné súpravy s celkovou hmotnosťou nad 12 ton určené na prepravu tovaru a pre motorové vozidlá umožňujúce prepravu viac ako 9 osôb vrátane vodiča. Hodnota zákazky je, rovnako ako v predošlých zrušených tendroch na dodávku elektronického mýtneho systému, stanovená na 20 miliárd Sk bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 11:45