StoryEditor

Fico: O investorovi do bratislavského letiska sa musí rozhodnúť do konca roka

19.11.2007, 14:22
Autor:
TASRTASR
Definitívne rozhodnutie o investorovi v projekte spoločného podniku s bratislavským letiskom, ktorý sa momentálne pripravuje, musí padnúť do konca tohto roka. Na dnešnom stretnutí s novinármi počas otvárania diaľničného prepojenia medzi Bratislavou a Viedňou to vyhlásil premiér Robert Fico.

Najpravdepodobnejším partnerom pri rozvoji Letiska M. R. Štefánika Airport Bratislava, a.s., (BTS) je zatiaľ viedenské letisko. "Myšlienka spoločného podniku medzi bratislavským a viedenským letiskom je dobrá, pretože štát nestratí kontrolu, budeme mať solídneho partnera a predovšetkým, letisko sa bude môcť rozvíjať svojou vlastnou cestou," argumentoval predseda vlády SR.
Momentálne sa čaká na vyjadrenie európskych inštitúcií, prekážkou spolupráce by mohlo byť konštatovanie nadmernej koncentrácia v regióne. "Pokiaľ by právne prekážky neumožnili takúto spoluprácu, ak by takýto spoločný podnik bol vnímaný ako nepovolená koncentrácia v danom priestore, tak budeme musieť hľadať iné riešenia," pripustil Fico.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. máj 2024 14:56