StoryEditor

EADS očakáva, že tento rok predá 1 300 lietadiel

10.12.2007, 12:29
Autor:
SITASITA

Nadnárodný európsky strojársky a zbrojársky konglomerát EADS by mal v tomto roku predať približne 1 300 lietadiel a vyše 700 helikoptér. Uviedol to jeho generálny riaditeľ Louis Gallois v rozhovore pre nemecký denník Frankfurter Allgemeine Zeitung. Podľa neho neexistuje potreba zvýšenia základného imania spoločnosti EADS, keďže čistý objem hotovosti by mal ku koncu roka dosiahnuť 4,5 mld. eur, pričom kladný výsledok by mal EADS dosiahnuť aj v podmienkach voľného cash flow.
Dcérsky výrobca lietadiel Airbus však ešte v minulom roku zverejnil reštrukturalizačný plán Power8, ktorý počíta so znížením pracovnej sily o 10 tis. zamestnancov a predajom šiestich tovární, medzi nimi aj továreň EADS v nemeckom Augsburgu. Gallois predaj augsburskej továrne potvrdil. Podľa neho sa však predaj aktív môže odložiť až na budúci rok z dôvodu pretrvávajúceho oslabovania amerického dolára.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 18:05