StoryEditor

Európu s Indiou budú onedlho spájať aj linky Jet Airways

02.05.2007, 19:14
Autor:
TASRTASR

Najväčšie indické súkromné aerolínie Jet Airways dnes oznámili, že začnú s prevádzkou priamej pravidelnej linky do Bruselu. Týmto krokom sa v oblasti pravidelnej dopravy do Európy stanú konkurenciou pre štátneho dopravcu Air India.
Jet Airways uviedli, že Brusel bude ich základňou pre ďalšie spojenia do iných častí Európy, Severnej Ameriky a Afriky. Priame lety z Bruselu do indického mesta Mumbai a na newyorské letisko Newark má byť podľa Jet Airways spustené 5. augusta tohto roka.
Indické aerolinky majú záujem uskutočniť z Bruselu 10 priamych letov do miest v Indii a Severnej Amerike. Neskôr plánujú požiadať vládu o povolenie na prevádzku letov z ďalších indických miest cez Brusel do Los Angeles, Chicaga, a letisko JFK v New Yorku.
V súčasnosti lieta do európskych krajín len štátna Air India, ktorá prevádzkuje linky do Londýna, Birminghamu, Paríža a Frankfurtu nad Mohanom.
Podľa belgického predsedu vlády Guya Verhofstadta prinesú nové lety z Indie bruselskému letisku navyše 1 milión pasažierov ročne a tiež masívne posilnenie obchodnej výmeny medzi oboma krajinami.
Indovia vlani v Belgicku investovali viac ako 1 miliardu USD, v prepočte 24,78 miliardy SKK. Toto číslo z Belgicka spravilo tretiu najobľúbenejšiu lokalitu indických firiem. Vzájomnú obchodnú bilanciu krajín posilňuje aj obchod s diamantmi medzi Antverpami a Indickým trhom.
Jet Airways uviedli, že už dnes v hlavnom meste Belgicka prijali 1 lietadlo z objednaných 20 nových strojov od spoločností Boeing a Airbus. Jet Airways v súčasnosti vlastní flotilu 62 lietadiel s ktorou denne uskutoční 340 letov. Na indickom trhu má 35-% podiel.
(1 USD = 24,782 SKK)
Informovala o tom agentúra Reuters.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. máj 2024 21:06