StoryEditor

Fico a Jahnátek požiadali vedenie SPP, aby stiahlo návrh na zvýšenie cien plynu

06.09.2006, 17:50
Autor:
TASRTASR

Predseda vlády SR Robert Fico a minister hospodárstva SR Ľubomír Jahnátek požiadali vedenie a. s. Slovenský plynárenský priemysel (SPP), reprezentované francúzskou spoločnosťou Gaz de France a nemeckou spoločnosťou Ruhrgas, aby stiahlo návrh na zvýšenie cien plynu s účinnosťou od 1. októbra 2006.
"Štát napriek škandalóznej koloniálnej privatizačnej zmluve, ktorú podpísala Dzurindova vláda, má stále väčšinu v SPP," zdôraznili premiér a minister hospodárstva ako predstavitelia štátu, ktorý je vlastníkom 51 % akcií SPP, dnes na stretnutí s predstaviteľmi SPP na Úrade vlády SR. Kabinet je podľa nich toho názoru, že SPP má dostatočný ekonomický priestor na to, aby nežiadal Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) o zvýšenie cien plynu.
Konzultácie medzi vládou a vedením SPP budú pokračovať začiatkom budúceho týždňa. Predseda vlády a minister hospodárstva však odmietajú, aby štát ako väčšinový vlastník SPP bol menšinovým zahraničným vlastníkom stavaný pri cenovej politike SPP do polohy štatistu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 01:57