StoryEditor

Kumulovaná strana NBS ku koncu júla 2,1 mld. Sk

10.08.2006, 16:55
Autor:
SITASITA

Národná banka Slovenska (NBS) vykázala ku koncu júla kumulovanú stratu vo výške 2,1 mld. Sk. Ako ďalej informoval vedúci tlačového oddelenia NBS Ivan Paška, v uvedenom hospodárskom výsledku nie sú zahrnuté rozdiely z ocenenia finančného majetku a majetku a záväzkov v cudzích menách. "V zmysle nových právnych predpisov v oblasti účtovníctva s účinnosťou od 1. januára tohto roka rozdiely z ocenenia ovplyvňujú vlastné imanie NBS," uviedol Paška. Straty z ocenenia finančného majetku a majetku a záväzkov v cudzích menách ovplyvnia hospodársky výsledok centrálnej banky k 31. decembru 2006. Ku koncu júla straty z ocenenia znížili vlastné imanie NBS o 8 mld. Sk.
NBS ukončila minulý rok podľa auditovaných výsledkov so stratou vo výške 663 mil. Sk. Banková rada centrálnej banky v marci rozhodla, že strata centrálnej banky za rok 2005 zostane neuhradená a vykryje sa z budúcich ziskov NBS.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 07:49