StoryEditor

MŽP nevylučuje, že spor s EK pre emisie sa vyrieši dohodou

08.03.2007, 16:06
Autor:
SITASITA
Stále nie je vylúčené, že SR a EK vyriešia vzájomný spor pre kvóty na emisie plynov spôsobujúcich skleníkový efekt dohodou, uviedol na štvrtkovej tlačovej besede v Prezidentskom paláci minister životného prostredia Jaroslav Izák.

Stále nie je vylúčené, že Slovenská republika a Európska komisia (EK) vyriešia vzájomný spor pre kvóty na emisie plynov spôsobujúcich skleníkový efekt dohodou, uviedol na štvrtkovej tlačovej besede v Prezidentskom paláci minister životného prostredia Jaroslav Izák. Šéf Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR sa stretol s prezidentom Ivanom Gašparovičom na prvom pracovnom rokovaní od nástupu do ministerskej funkcie. Okrem emisných kvót pre slovenských výrobcov hovorili aj o katastrofe v Novákoch, zonácii Tatier a eurofondoch na vybudovanie kanalizácie v SR do roku 2015.
Emisná kvóta v objeme 30,9 mil. ton skleníkových plynov, ktorú EK určila Slovensku na obdobie 2008 až 2012, môže podľa Izákových slov negatívne ovplyvniť slovenské hospodárstvo. Požiadavky slovenských priemyselných výrobcov na kvótu 41 mil. ton sú oprávnené, uviedol Izák a dodal, že Slovensko momentálne čaká na to, ako EK zareaguje na žalobu, ktorú na ňu Slovensko podalo. Slovenská strana žiada v tejto súvislosti skrátené súdne konanie, dodal Izák.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 12:51