StoryEditor

O prepustených z Danone Slovakia má záujem PSA Peugeot Citroën

08.03.2006, 16:03
Autor:
TASRTASR

Prepustení zamestnanci Danone Slovakia, s. r. o., v Trnave-Modranke by mali odísť s nadštandardným odstupným. Podľa riaditeľa kvality spoločnosti Miloša Štafena spoločnosť do dvoch mesiacov skončí pracovný pomer so všetkými 73 zamestnancami a výrobný závod zatvorí. Tento krok oznámili zástupcovia spoločnosti v utorok. Po stretnutí s pracovníkmi o tom informovali aj na trnavskom Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny a na rokovaní s primátorom Trnavy. Dôvodom je strata konkurencieschopnosti závodu.
Miloš Štafen dnes pre TASR uviedol, že pracovníkov bude spoločnosť prepúšťať postupne, na základe osobných pohovorov. "A určite s odstupným, ktoré je nad rámec povinností daných slovenskou legislatívou," povedal.
Danone má podľa jeho slov záujem pomôcť nájsť pre týchto ľudí ďalšie uplatnenie, v utorok sa so zamestnancami stretol aj tím náborových pracovníkov koncernu PSA Peugeot Citroën. "Bol to pre nich samozrejme na začiatku šok, so zatvorením výroby asi nepočítali. Ale keď sme im predstavili našu ponuku, väčšina sa upokojila. Perspektíva zamestnať sa v PSA je u týchto ľudí vysoká," konštatovala manažérka náborových procesov automobilky Daniela Záhorská.
Koncern v tomto období naberá do výroby množstvo profesií, pracovníci Danone, ktorí boli zaradení vo výrobe pri linkách ako baliči či operátori, v logistike ako skladníci, vodiči a podobne, môžu pokračovať vo veľmi podobných pracovných zaradeniach. PSA ich na základe dohody s Danone Slovakia uprednostnil a zaradil na pracovné pohovory už na 10. a 17. marca. "Pri tom, že máme 40 000 žiadostí o prácu, je to veľké uprednostnenie," povedala Záhorská. Pracovníci Danone majú podľa jej zistení o novú prácu záujem, istotu im dodáva aj prísľub pracovných dohôd na dobu neurčitú.
Pre tých, ktorí do PSA nepôjdu, existuje šanca v subdodávateľských firmách automobilky. Danone Slovakia sa snaží hľadať možnosti aj cez pracovnú agentúru, dokonca aj vo svojom výrobnom závode v Českej republike. Pomocnú ruku je pripravený podať aj Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, riaditeľka Miroslava Navrátilová avizovala pripravenosť poskytovať informácie a odborných zamestnancov pri hľadaní nového uplatnenia.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. máj 2024 07:39