StoryEditor

Reklama na aute. Polícia už začala konať

29.05.2007, 00:00
Zatvorené pobočky. Vypnuté alebo zvoniace telefóny, ktoré nikto nedvíha. "Stratený" konateľ. Takto aj včera vyzeralo fungovanie spoločnosti AUTO-REKLAMA.

Takto aj včera vyzeralo fungovanie spoločnosti AUTO-REKLAMA, ktorá ponúka klientom niekoľkotisícové sumy za to, že na svojom aute budú nosiť reklamné nálepky.

Otvorená bola len jediná pobočka - v Poprade, ani tá však nevyberala vklady ani nevyplácala odmeny. "Informujeme ľudí o situácii. Radíme im počkať do konca mesiaca. Keď im neprídu ich peniaze, nech podajú trestné oznámenie," povedal HN šéf popradskej pobočky Branislav Barno.

Neobstojí podľa neho ani odôvodnenie, že podľa zmluvy sa môže vyplácanie peňazí pozastaviť na tri mesiace. "Keď do konca mesiace nedostanú ani peniaze, ani upozornenie o pozastavení vyplácania, porušili sme podmienky zmluvy z našej strany a majú nárok na vrátenie peňazí."

Ešte minulý týždeň pritom na viacerých pobočkách zamestnanci klientom sľubovali, že do konca týždňa, alebo najneskôr začiatkom nového, dostanú na účet peniaze. Vrátiť sa mal aj konateľ spoločnosti Ladislav Porozsnyák. Jeho podriadení, s ktorými sme sa spojili, však doteraz nevedia, kde presne sa nachádza. "Vôbec netuším, či niekde išiel, či je ešte nažive alebo nie," povedal jeden z nich.

Poškodení sa okrem klientov cítia aj viacerí zamestnanci AUTO-REKLAMY. "Aj nám konateľ dlhuje naše výplaty. Čakáme, čo bude, ale nevyzerá to ružovo," povedal Gabriel Lukács, ktorý pracoval na bratislavskej pobočke spoločnosti a minulý týždeň dal výpoveď. Barno dodáva, že peniaze by podľa jeho vedomostí mali byť na účtoch. Dôležité však podľa neho je, kto mal k peniazom prístup a čo s nimi spravil. "Podľa mojich informácií mal dispozičné právo iba konateľ." Aj doteraz otvorené pobočky sa podľa Lukácsa čoskoro zavrú. "Nie sú totiž uhradené faktúry za prenájom." Niektorí zamestnanci AUTO-REKLAMY už pripravujú projekt a chcú prevziať klientov AUTO-REKLAMY. "Nebudeme to robiť v tejto firme, ktorá teraz vlastne padá, lebo by sme prevzali jej záväzky. Tie nám však nepatria, skôr konateľovi," avizuje Barna. Ako dodal, ľudí, ktorí boli v AUTO-REKLAME, bude registrovať zadarmo. Ako presne bude jeho podnikateľský plán vyzerať, nepovedal. "To budem vysvetľovať ľuďom, keď prídu."

Inšpekcia si predvolá konateľa

Minulý týždeň AUTO-REKLAMU kontrolovali inšpektori Slovenskej obchodnej inšpekcie. Podľa šéfa bratislavského inšpektorátu Ľubomíra Opálku v sídle firmy nebol konateľ, ani žiadne dokumenty. "Dali sme im dva pokyny, prítomný pracovník mal informovať konateľa a do prvého júna zabezpečiť materiály a stanovisko ku konkrétnym podnetom, teda aj kópie zmlúv o využívaní tejto služby." Inšpektori sa chystajú poslať Porozsnyákovi aj predvolanie. Bez neho totiž kontrolu inšpekcia nemôže uzavrieť.

01 - Modified: 2003-05-22 09:27:51 - Feat.: 0 - Title: Navetta: Treba rýchlo pochopiť, čo únia chce 02 - Modified: 2003-05-22 09:31:39 - Feat.: 0 - Title: Gyurovszky: Príjmy nájomníkov uvažujú preverovať cez daňové priznania 03 - Modified: 2003-05-22 09:44:14 - Feat.: 0 - Title: Vinš: Transformácia sa nezadržateľne blíži 04 - Modified: 2003-05-22 10:01:40 - Feat.: 0 - Title: Drevené nádeje na vyššiu zamestnanosť
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 17:10