StoryEditor

V piatok po prvý raz zasadne komisia na privatizáciu letísk Bratislava a Košice

09.09.2005, 11:33
Autor:
TASRTASR

V piatok po prvý raz zasadne privatizačná komisia, ktorá bude rozhodovať o privatizácii bratislavského a košického letiska. Ako dnes pre TASR potvrdil hovorca Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií (MDPT) SR Tomáš Šarluška, jedna z ôsmich predlžených ponúk sa naozaj javí ako neprimeraná.
Šarluška potvrdil, že jednu ponuku predložila fyzická osoba, ale informáciu, ktorá sa dnes objavila v niektorých médiách, že táto ponuka bola z privatizácie vylúčená, označil za predčasnú. "Takúto možnosť má iba komisia a tá zasadne prvýkrát zajtra," vysvetlil pre TASR.
O privatizáciu bratislavského Letiska M. R. Štefánika - Bratislava Airport, a. s., (BTS) a rovnakého podielu v spoločnosti Letisko Košice - Airport Košice, a. s. sa pôvodne zaujímalo 49 subjektov. Predbežné ponuky však predložilo tento pondelok iba 8 spoločností. Najneskôr do 19. septembra zostaví privatizačná komisia shortlist piatich záujemcov o každé letisko. Tí budú mať prístup do tzv. data roomu každého z letísk a v priebehu dvoch mesiacov budú musieť predložiť konečnú a zároveň aj záväznú ponuku. Víťaz privatizácie by mal byť známy do konca tohto roka.
pet gub

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 13:12