StoryEditor

Správne konanie rozhodne, kto je zodpovedný za pokazené mäso v sieti Terno

13.03.2006, 19:02
Autor:
TASRTASR

Predseda predstavenstva COPP Jednota Adrián Ďurček vyjadril ľútosť nad tým, že minister pôdohospodárstva SR Zsolt Simon v jednej z petržalských predajní Terno náhodne kúpil pokazené morčacie mäso.
Inšpektori Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) dnes dali Simonovi za pravdu a až správne konanie rozhodne, kto zavinil, že sa v obchodnej sieti nachádzalo a predávalo pokazené mäso. Morčacie mäso pochádza z Poľska a jeho dovoz a balenie pre Terno realizuje s. r. o. Kupex, Voderady pri Trnave.
Morčacie mäso podľa Ďurčeka ponúkali zákazníkom v rámci akcie od 3. do 9. marca. Nepríjemné odhalenie ministrom je pre Terno o to závažnejšie, že v jeden deň, 5. marca, až tri bratislavské predajne Terno oznámili výskyt nekvalitného morčacieho mäso z firmy Kupex. "Okamžite sme kontaktovali dovozcu tovaru firmu Kupex, privolali ju na miesto a nariadili všetok nekvalitný mäsový tovar zo siete stiahnuť a vymeniť za kvalitný tovar," uviedol o neodkladných opatreniach z predchádzajúcich dní predseda. Môže sa stať, že predajňa Terno s objaveným pokazeným morčacím mäsom, ktorú navštívil v nedeľu minister, predávala síce nové mäso, ale hermetické fólie, v ktorých bolo zabalené mäso, mohli byť nevyhovujúce, aj keď dňom spotreby bol na štítku uvedený 14. marec. Garanciu balenia má však v kompetencii výrobca.
"Inšpektori ŠVPS v rámci správneho konania vykonajú kontroly hygieny, teploty v boxoch, kde bolo pokazené mäso umiestnené, a verím, že vylúčia zavinenie zo strany Terna," avizuje Ďurček. ŠPVS po šetrení definitívne oznámi príčiny zavinenia, označí subjekt, ktorý za to nesie zodpovednosť a ktorý uviedol na trh nekvalitné mäso, ako aj mieru zavinenia respektíve sankcie. "Buďme trpezliví, nechajme po rozbehnutí správneho konania ŠVPS pracovať a počkajme si na jej výsledok," dodal Ďurček.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 19:34