StoryEditor

Ruské bezpečnostné zložky zabili vodcu dagestanskej islamskej skupiny Šariat

07.07.2005, 11:20
Autor:
TASRTASR

Ruské bezpečnostné zložky oznámili, že zabili v stredu lídra militantnej islamskej skupiny, ktorá nesie zodpovednosť za smrteľné útoky v Dagestane.
Rasul Makaširipov velil dagestanskej islamskej militantnej skupine Šariat, ktorá uplynulý týždeň pripravila v hlavnom meste Machačkale o život najmenej desať ruských policajtov. Úrady skupinu spájajú aj s desiatkami iných vrážd.
Makaširipov bol jedným z dvoch v stredu usmrtených militantov, s ktorými bezpečnostné zložky viedli asi dvojhodinovú prestrelku v Machačkale.
Násilie sa prelialo do Dagestanu zo susedného Čečenska, kde sa separatisti snažia o zvrhnutie ruského zákona. Útoky v Dagestane, prevažne moslimskom regióne s 2,2 miliónmi obyvateľov rôznych etnických skupín, nabrali v ostatných týždňoch na intenzite. Hoci bezpečnostné zložky zabili v regióne už niekoľko lídrov militantných skupín, násilie stále pokračuje.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
15. máj 2024 19:58