StoryEditor

Bush očakáva vystupňovanie násilia pred referendom v Iraku

12.10.2005, 09:28
Autor:
TASRTASR

Americký prezident George W. Bush dnes uviedol, že očakáva vystupňovanie násilia v Iraku pred blížiacim sa referendom o novej ústave. Zároveň však verí, že na celonárodnom hlasovaní sa zúčastní vysoký počet voličov.
Počas cesty v Louisiane, kam sa prišiel pozrieť na práce súvisiace s odstraňovaním následkov hurikánu Katrina, Bush v rozhovore pre stanicu NBC vyjadril predpoklad, že tí, ktorí sú proti nastoleniu demokracie v Iraku, zintenzívnia v najbližších dňoch svoju činnosť.
"Očakávam násilnosti, pretože existuje skupina teroristov a vrahov, ktorí sa snažia zabrániť nastoleniu demokracie v Iraku," vyhlásil prezident. Zároveň však podľa vlastných slov predpokladá vysokú voličskú účasť.
Bush v interview obhajoval skutočnosť, že USA na Irak míňajú veľký objem finančných prostriedkov, ako aj to, že táto finančná pomoc nie je poskytovaná vo forme pôžičiek, ktoré by boli neskôr vrátené. Konštatoval, že tamojší obyvatelia platia "vysokú cenu za demokraciu".

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 13:34