StoryEditor

Blair sa stretne s britskými moslimskými lídrami

19.07.2005, 08:59
Autor:
TASRTASR

Britský premiér Tony Blair bude v utorok hostiteľom vrcholnej schôdzky britských moslimských lídrov s výzvou na mobilizáciu "umierneného a skutočného hlasu islamu". Ide o prvý krok vedúci k vytvoreniu plánu týkajúceho sa riešenia problematiky radikálnej islamskej ideológie.
Podľa Blaira nepôjde len o vyjadrenie solidarity moslimskej komunite, ale aj o snahu nájsť spôsoby, ako sa pohnúť vpred.
Moslimskí lídri boli šokovaní z toho, že autormi bombových útokov v Londýne, pri ktorých prišlo o život najmenej 56 ľudí, boli britskí moslimovia. Ako uviedol líder najväčšej islamskej organizácie v Británii Iqbal Sacranie, utorkové stretnutie má iniciovať partnerstvo medzi vládou, políciou a náboženskými organizáciami. Súčasne zdôraznil, že s moslimskou komunitou nemožno zaobchádzať ako s problematickou.
Imámovia z približne 500 britských mešít dnes vyhlásili fatwu odsudzujúcu násilnosti a predložili ju britskej vláde. Prečítajú ju počas piatkových modlitieb v mešitách.
1 mon ed

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 05:30