StoryEditor

Al-Káida vytvorila oddiel samovražedných útočníkov výlučne z radov Iračanov

22.06.2005, 09:04
Autor:
TASRTASR

V reakcii na tvrdenia, že väčšina samovražedných útočníkov v Iraku sú cudzinci, iracká odnož teroristickej siete al-Káida údajne sformovala oddiel potenciálnych samovražedných útočníkov pochádzajúcich výlučne z radov Iračanov.
O sformovaní jednotky dnes al-Káida informovala na internete v ozname podpísanom Abú Majsarom al-Irakím, hovorcom tejto teroristickej skupiny v Iraku.
Američanmi vedené multinárodné sily a iracká vláda dlhodobo tvrdia, že väčšinu samovražedných útočníkov, ktorí majú na svedomí stovky obetí na životoch, tvoria cudzinci prichádzajúci do Iraku bojovať vo "svätej vojne".
"V reakcii na Boží rozkaz a na intenzívne naliehanie zo strany (irackých) bratov a vzhľadom na ich túžbu po živote v raji bola v irackej zemi vytvorená čata Ansar," uvádza sa v dnes zverejnenom ozname na internete.
Podľa al-Káidy sa do nového oddielu okamžite prihlásili desiatky záujemcov. V ozname sa okrem iného hovorí o mladom Iračanovi, ktorý sa osopil na svojho lídra, keď nedostal možnosť nastúpiť do samovražedného oddielu, a upozornil ho, že sa bude sťažovať Bohu v deň posledného súdu.
2 sla ed

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 07:02