StoryEditor

Budúci generálny tajomník navštívi Čínu, Rusko a Francúzsko

25.10.2006, 13:39
Autor:
SITASITA

Juhokórejský minister zahraničia a nastávajúci generálny tajomník Organizácie Spojených národov Pan Ki-mun vycestuje budúci týždeň po návrate z Číny na návštevu Ruska a Francúzska, ktorým sa chce osobne poďakovať za ich podporu. Informovalo v stredu juhokórejské ministerstvo zahraničných vecí.
Podľa námestníka ministerstva Lia Kchjua-Hjunga bude Pan na návšteve Ruska od 31. októbra do 2. novembra a bude pokračovať v návšteve Francúzska do 4. novembra. Cieľom Panovej cesty je "poďakovanie za podporu oboch krajín pri jeho zvolení za generálneho tajomníka a vymeniť si názory na reformu OSN a ďalšie aktuálne témy".
Pan pricestuje v piatok na dvojdňovú návštevu Číny, kde by sa mal stretnúť s čínskym prezidentom Chuom Ťin-tchaom, špeciálnym čínskym splnomocnencom pre Severnú Kóreu Tchangom Ťia-suanom a ministrom zahraničia Liom Čao-singom, s ktorými by mal rokovať o severokórejskej jadrovej kríze.
V prejave na slávnosti venovanej 61. výročiu založenia svetovej organizácie v utorok označil Pan Ki-mun za svoje priority reformu sekretariátu OSN a prisľúbil, že urobí všetko pre to, aby prekonal "atmosféru nevraživosti" a získal si dôveru všetkých zúčastnených.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 14:20