StoryEditor

Merkelová hovorila so Sarkozym o zachovaní osi Berlín-Paríž

07.05.2007, 15:00
Autor:
SITASITA
Nemecká kancelárka Angela Merkelová v pondelok informovala o rozhovore s novozvoleným francúzskym prezidentom Nicolasom Sarkozym, ktorého predmetom bolo zachovanie francúzsko-nemeckého vzťahu v "jadre EÚ".

"Hovorili sme o pokračovaní spolupráce medzi Nemeckom a Francúzskom a o jej posilnení," povedala Merkelová, ktorá so Sarkozym hovorila po telefóne, prostredníctvom ktorého mu zablahoželala k presvedčivému víťazstvu v druhom kole prezidentských volieb.
"Nicolasovi Sarkozymu som popriala všetko najlepšie a veľa zdaru. Myslím, že sa nám bude veľmi dobre (spolu)pracovať," povedala Merkelová. Partnerstvo medzi Nemeckom a Francúzskom je často vnímané ako "motor" Európskej únie a odchádzajúci francúzsky prezident Jacques Chirac ho kládol na piedestál. Nemecko sa chcelo uistiť, že vzťah medzi dvoma národmi zostane v Európe určujúcou silou. Očakáva sa, že Berlín bude jednou z prvých zahraničnopolitických zastávok nového prezidenta Sarkozyho.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 13:44