StoryEditor

Ringier vlani utŕžil z predaja vlastnej produkcie 1,44 mld.Sk

05.09.2007, 10:37
Autor:
SITASITA
Vydavateľský dom Ringier Slovakia, a.s. dosiahol v minulom roku tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb 1,44 mld. Sk., čo v medziročnom porovnaní predstavuje nárast o 12,9 %. Výrobná spotreba tak za vlaňajšok predstavovala 888,1 mil. Sk.

Ako ďalej vyplýva z informácií zverejnených spoločnosťou v Obchodnom vestníku, firma vlani vygenerovala pridanú hodnotu na úrovni 560,2 mil. Sk. Pridaná hodnota v predchádzajúcom roku predstavovala 504,6 mil. Sk.
        

Spoločnosť vlani hospodárila s čistým ziskom 305,9 mil. Sk, čo v medziročnom porovnaní predstavuje nárast zisku o 9,6 %. Vydavateľský dom ku koncu minulého roka evidoval majetok v celkovej výške 509,2 mil. Sk, z ktorého väčšiu časť, 394,4 mil. Sk, tvoril obežný majetok. Vlastné imanie sa na krytí majetku podieľalo sumou 342,4 mil. Sk. Ku koncu decembra minulého roku spoločnosť vyčíslila svoje záväzky v celkovej výške 127,8 mil. Sk, z ktorých podstatná časť 110,8 mil. Sk pripadla na krátkodobé záväzky.
        

Ringier Slovakia, a.s. je vydavateľským domom na Slovensku, pričom okrem denníka Nový Čas vydáva aj portfólio ďalších časopisov a magazínov ako aj knižné publikácie určené pre rôzne čitateľské segmenty. Do portfólia časopisov a magazínov patria Nový Čas víkend, Život, Eurotelevízia, Telemagazín, Eva, Nový Čas pre ženy, Rebecca, In, Nový Čas Nedeľa, Nový Čas Bývanie a publikácia Recepty zo Života. Spoločnosť tiež prevádzkuje informačno-zábavný portál www.bleskovky.sk, ktorý ponúka okrem internetovej verzie denníka Nový Čas aj aktuálny informačný servis. Podľa internetovej stránky spoločnosti zamestnáva firma v súčasnosti približne 300 zamestnancov. Okrem centrálneho sídla v Bratislave má firma 8 regionálnych pobočiek na celom území Slovenska a inzertné kancelárie v Košiciach a Banskej Bystrici. Švajčiarsky koncern Ringier vydáva viac ako 70 titulov v deviatich krajinách, vlastní šesť tlačiarní, produkuje televízne programy a spravuje zhruba 20 internetových portálov.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 15:46