StoryEditor

Wayne Gretzky vzal Nagya na milosť

28.11.2006, 14:34
Autor:
SITASITA
Slovenský krídelník Ladislav Nagy sa proti Minnesote vráti do zostavy Phoenix Coyotes. Sobotňajší duel v St. Louis strávil dvadsaťsedemročný rodák zo Šace na tribúne, keď bol tréner Wayne Gretzky nespokojný s jeho prístupom k hre.

Slovenský hokejový krídelník Ladislav Nagy sa vo štvrtok proti Minnesote vráti do zostavy Phoenix Coyotes. Sobotňajší duel v St. Louis (2:1) strávil dvadsaťsedemročný rodák zo Šace na tribúne, keď bol hlavný tréner "kojotov" Wayne Gretzky nespokojný s jeho prístupom k hre. V piatok proti Minnesote (0:4) sa po jeho chybe v presilovke zrodil gól súpera, druhým dôvodom boli nepresvedčivé výkony a málo strelených gólov. "Aby sme boli úspešnejší, potrebujeme, aby bol platnou súčasťou tímu. Musí však hrať na úrovni svojich schopností. Odsedel si iba jeden zápas a vo štvrtok je pripravený opäť hrať. Verím, že podá výborný výkon," povedala žijúca legenda NHL a pravdepodobne najlepší hokejista histórie Gretzky. Nagy, ktorý bude po skončení aktuálnej sezóny neobmedzeným voľným hráčom, má na svojom konte 16 kanadských bodov, čo ho radí na prvé miesto v produktivite v klube. Nedarí sa mu ale strelecky, doposiaľ zaznamenal iba 3 góly, z toho v posledných 21 dueloch iba jediný.
Ľavý krídelník v pondelok priznal svoju chybu z inkriminovaného stretnutia a ospravedlnil sa. "Budem tvrdo pracovať a pokúsim sa hrať najlepšie, ako viem," povedal Nagy. "Je to dobré dieťa. Nie je sebeckým hráčom, no proti Minnesote sa práve tak zachoval. Verím, že sa z tohto poučil. Musí byť fyzicky i mentálne silnejší," dodal Gretzky.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 04:53