StoryEditor

Fernet Stock mieri do Austrálie

26.04.2007, 14:39
Oddelenie zahraničného odbytu spoločnosti Stock Plzeň Božkov sa rozrástlo o doposiaľ najvzdialenejšie teritórium -- Austráliu. Koncom minulého týždňa sa ...

... vylodila v juhoaustrálskom prístave Adelaide zaoceánska obchodná loď, ktorá vo svojich útrobách skrývala, mimo iného, kontajner s dodávkou Fernet Stock a Fernet Stock Citrus pre tamojších milovníkov horkých a bylinných liehovín.



"Austrálsky trh je veľmi náročný, ale taktiež veľmi perspektívny. Záujem o naše výrobky tu môže podporiť silná komunita emigrantov z bývalého socialistického Československa. Naviac v súčasnej dobe chodí do Austrálie veľa mladých ľudí z Čiech za štúdiom, prácou alebo cestovaním," uviedol riaditeľ predaja a marketingu Stocku Plzeň Richard Švéda.



Obchodným partnerom Stock Plzeň v Austrálii je spoločnosť Beach Avenue Wholesalers, ktorá sa zameriava na import piva, vín a liehovín z Európy. Terajšia dodávka pritom naväzuje na "testovaciu" zásielku produktov z predchádzajúceho roka, pri ktorej Stock Plzeň Austrálčanom predstavil napríklad Vodku Amundsen, či Slivovicu Stock.



Kľúčovým exportným trhom Stock-u Plzeň zostáva aj naďalej Slovensko, kam firma prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Stock Slovakia vyváža zhruba 11 percent produkcie. Produkty Stock-u Plzeň však ochutnali ajzákazníci z iných krajín, napríklad zo Spojených štátov amerických, Ruska, Španielska, Slovinska, Grécka, Fínska, Thajska, či Vietnamu. Vývoz na Slovensko a do krajín tretieho sveta v minulom roku dosiahol zhruba 2,8 milióna litrov liehovín. Minuloročný odbyt v zahraničí sa vyvíja mimoriadne priaznivo. Exporty do krajín tretieho sveta sa od januára do marca oproti minulému roku zdvojnásobili.



https://www.youtube.com/v/WxQT_YybXdo">https://www.youtube.com/v/WxQT_YybXdo" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350">



Zdroj:

http://www.stock.sk/aktuality/aktualitaDetail.do?id=168 target=_blank>

Stock Plzeň-Božkov - tlačová správa



menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 20:13