StoryEditor

Apple spúšťa novú službu iTunes Plus

05.06.2007, 00:41
Spoločnosť Apple uviedla na trh novú službu iTunes Plus - nekódované skladby v kvalite až 256 kbps a s cenou iba $1.29 (v prepočte približne 32 Skk).

iTunes Plus v spolupráci s vydavateľstvom EMI ponúka na stiahnutie skladby od autorov akými sú Coldplay, Rolling Stones, Norah Jones, Pink Floyd a exkluzívne po prvý krát aj albumy Paula McCartney-ho.



Internetový obchod hudby iTunes aj naďalej ponúka celý svoj katalóg s viac ako piatimi miliónmi skladieb v kódovanej AAC kvalite 128 kbps za rovnakú cenu 99 centov za skladbu, no popri tom už bude možné zakúpiť aj iTunes Plus tracky vo zvýšenej kvalite 256 kbps. Zákazníci si môžu naviac svoju doterajšiu zbierku skladieb z EMI katalógu jednoduchým "upgradom" zmeniť na formát iTunes Plus po 30 centov za skladbu alebo 3 doláre za celý album.



"Naši zákazníci sú príjemne prekvapení akú voľnosť a úžasný zvuk im iTunes Plus prináša," vyjadril sa Steve Jobs, CEO spoločnosti Apple. "Očakávame, že viac ako polovica všetkých skladieb v iTunes bude do konca roka k dispozícií aj vo formáte iTunes Plus."



"Pre digitálnu hudbu to znamená to úžasný medzník," hovorí Eric Nicoli, CEO spoločnosti EMI Group. "Zákazníci si takto môžu užívať počúvanie skladieb svojich obľúbených EMI umelcov vo vysokej kvalite iTunes Plus, a to bez žiadnych obmedzení."



S uvoľnením iTunes Plus získavajú zákazníci skladby svojich obľúbených umelcov bez akýchkoľvek obmedzení svojich hudobných prehrávačov (už nielen pre iPod) a počtu počítačov, na ktorých je možné skladby prehrať. Pripravený je tiež jednoduchý "one-click" upgrade hudobnej knižnice EMI na verziu iTunes Plus. Hudobné videá je už v súčasnosti taktiež možné zakúpiť vo formáte iTunes Plus za nezmenenú cenu. Skladby iTunes Plus zakúpené v iTunes Store je už možné prehrať vo všetkých typoch prehrávačov iPod, počítačoch Mac alebo Windows, širokouhlých televíziach s Apple TV a čoskoro aj v telefónoch iPhone, podobne ako v ktoromkoľvek digitálnom hudobnom prehrávači.





Zdroj: Apple.com

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 22:42