Jej úžasné vlastnosti ocenili už pred tisíckami rokov Indiáni a v obľube ju máme dodnes. A hoci mnohí na tekvicový prívarok nedajú dopustiť, jedna z najzdravších potravín je vynikajúca aj na mnoho iných spôsobov.
Varená, pečená či grilovaná, na sladko i na slano. Získala si nás pre výbornú chuť a vďaka zdraviu prospešným látkam, ako sú vitamíny B, C, E, betakarotén, ďalej draslík, železo, magnézium i vláknina. Podobne ako melón, z väčšej časti ju tvorí voda – až 90 percent. Či už ste si ju vypestovali doma a s radosťou pozorujete, ako rastie (niektorí šťastlivci majú doma aj 30-kilogramové kúsky), alebo ste si ju zadovážili na trhu, dostať sa k nej najskôr musíte s pomocou kvalitného noža, niektoré kusy dajú zabrať.
CSRRRR
Pri príprave semienka vydlabeme, no už Indiáni (4500 rokov pred n. l.) vedeli, že ich netreba vyhadzovať. Tekvicové jadierka sú z celého plodu najhodn...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-03-31 07:16:45 - Feat.: - Title: Táto polievka je tak chutná, že si ju obľúbia aj deti. Jarná špenátová polievka
02 - Modified: 2024-03-28 11:20:07 - Feat.: - Title: Veľkonočné vajíčka z piškótového cesta: Dezert, s ktorým zabodujete na plnej čiare
03 - Modified: 2024-03-27 10:15:31 - Feat.: - Title: Aká by to bola Veľká noc bez tejto pochúťky? Spravte si dokonalú pečenú šunku
04 - Modified: 2024-03-20 09:17:47 - Feat.: - Title: Ohúrte rodinu so skvelým obedom: Bylinková bravčová panenka s jarným šalátom
05 - Modified: 2024-03-08 11:21:03 - Feat.: - Title: Inšpirácia na jednoduchý víkendový obed: Šťavnaté pečené kura so cherry paradajkami