Jej úžasné vlastnosti ocenili už pred tisíckami rokov Indiáni a v obľube ju máme dodnes. A hoci mnohí na tekvicový prívarok nedajú dopustiť, jedna z najzdravších potravín je vynikajúca aj na mnoho iných spôsobov.
Varená, pečená či grilovaná, na sladko i na slano. Získala si nás pre výbornú chuť a vďaka zdraviu prospešným látkam, ako sú vitamíny B, C, E, betakarotén, ďalej draslík, železo, magnézium i vláknina. Podobne ako melón, z väčšej časti ju tvorí voda – až 90 percent. Či už ste si ju vypestovali doma a s radosťou pozorujete, ako rastie (niektorí šťastlivci majú doma aj 30-kilogramové kúsky), alebo ste si ju zadovážili na trhu, dostať sa k nej najskôr musíte s pomocou kvalitného noža, niektoré kusy dajú zabrať.
CSRRRR
Pri príprave semienka vydlabeme, no už Indiáni (4500 rokov pred n. l.) vedeli, že ich netreba vyhadzovať. Tekvicové jadierka sú z celého plodu najhodn...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-05-03 10:20:11 - Feat.: - Title: Šéfkuchár Peter Duranský: „Okolo hlavy mi lietali horúce panvice.“
02 - Modified: 2023-05-03 09:49:54 - Feat.: - Title: XXL balenia a tieto potraviny nechajte v regáli. Poradíme vám, ako ušetriť, ale napriek tomu jesť kvalitne
03 - Modified: 2023-05-15 10:06:44 - Feat.: - Title: Som alergická na slovo influencer. Survivor mi zmenil život, na terapie chodím pravidelne, hovorí Chili
04 - Modified: 2023-03-08 17:00:00 - Feat.: - Title: Bravčové soté a karí ryža. Klasika, ktorá neomrzí
05 - Modified: 2023-03-07 10:05:58 - Feat.: - Title: Kurča na provensálsky spôsob. Chutne a rýchlo