StoryEditor

Hltač kilometrov a rodinný spoločník. Kupé od BMW je dôkazom, prečo diesel nemá vymrieť

05.08.2021, 15:55
Tlak bruselských úradníkov na naftové motory je stále väčší, aj napriek tomu však niektoré modely prežívajú. Našťastie. Dokonca aj so šesťvalcom, ako v prípade BMW 430d xDrive Coupé.

Cestovanie za relaxom po vlastnej osi dáva v aktuálnej neľahkej pandémiou skúšanej dobe oveľa väčší význam. Či už ide o využívanie aktuálne veľmi obľúbených športovo-úžitkových vozidiel, hatchbackov, kombíkov alebo dokonca priestranných vanov s možnosťou odvozu početnej posádky, takáto doprava poskytuje podstatne väčšiu voľnosť, bezpečnosť (pandémia) a možnosť návštevy zaujímavých miest ešte pred dojazdom do cieľa.

Aj my sme vám v uplynulých rokoch priniesli niekoľko letných výstupov z dovolenkových výjazdov. V našom podaní to boli Ford Tourneo Custom Sport, Ford Tourneo Custom v kempingovej úprave alebo praktické mladoboleslavské SUV Škoda Kodiaq. Vo všetkých prípadoch išlo teda o pomerne veľké a priestranné modely áut.

​Tento rok nám však spoločnosť robil naftový model radu 4 od BMW, ktorý aj napriek karosérii typu kupé ponúka množstvo praktických vlastností a tiež ohromne nízku spotrebu. Dokáže teda zastať i úlohu spoločníka na ceste za oddychom a ako vo výsledku dopadol test najvýkonnejšieho diesela z ponuky novej "štvorky" z dielne mníchovskej prémiovej značky?

Štvorčlenná rodina nie je problém

Vonkajší dizajn, možno pre mnohých trochu kontroverzný, sme už opisovali pri prvej jazde a domácom teste benzínovej verzie M440i. Niekomu sa páči, niekomu nie, z nášho pohľadu je však najmä pri osobnom stretnutí podstatne krajší než na prvých produktových snímkach a pôsobí tiež oveľa vyváženejšie.

Zároveň sa na výslednom dojme do veľkej miery podpisuje i celková výbava a vyhotovenie, u nás napríklad elegantné tvary dopĺňal jemne agresívny športový paket M Sport (príplatok 4 200 eur) a zaujímavé lakovanie Dravit Grey od BMW Individual za 2 067 eur.

Testovanú "šedú myšku" so Shadow line packetom a teda čiernymi doplnkami, kontrastne oživovali len červeno lakované strmene bŕzd za 19-palcovými diskami kolies. Za spomenutie potom určite stoja spoľahlivo pracujúce LED laserové svetlomety, ktoré v tme poskytnú praktickú funkciu vyrezávania oproti idúcich vozidiel bez omeškania. To sa hodí, keď na dovolenku cestujete v noci, aby ste sa vyhli premávke.

...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 02 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy? 03 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 04 - Modified: 2024-04-24 07:12:44 - Feat.: - Title: Vysoký výkon, skvelé objektívy a zaujímavé príslušenstvo. Takto to vyzerá, keď sa z mobilu stane fotoaparát 05 - Modified: 2024-04-22 13:21:18 - Feat.: - Title: Toyota prezrádza, aké chyby robia mladí vodiči najčastejšie. Zadarmo im pomôže
menuLevel = 2, menuRoute = auto/testy, menuAlias = testy, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
24. apríl 2024 14:43