StoryEditor

Zabudnite na hotely. Vyskúšali sme ideál v čase pandémie z dielne Fordu

13.09.2020, 07:05
HN si v súčasnom čase pandémie vyskúšali príjemnú alternatívu, ktorá môže byť príjemnou dobrodružnou (nielen) víkendovou náhradou bežných ubytovaní.

Automobily segmentu MPV sa pomaly vytrácajú a ako ich náhrada nastupujú najmä športovo-úžitkové modely či mikrobusy. Tie majú svoje výhody a, pravdupovediac, začíname im čím ďalej, tým viac prichádzať na chuť. Minulý rok sme napríklad s praktickým rodinným Fordom Custom Tourneo zamierili do Čiernej Hory, príjemnej chorvátskej alternatívy.

Keďže tento rok mnohým dovolenkárom skazila plány pandémia koronavírusu, ktorá výrazne obmedzila možnosti a priniesla i výrazné obavy z nákazy, rozhodli sme sa zotrvať na Slovensku a preskúmať kúty severu našej krajiny. Síce opäť mikrobusom s modrým oválom v maske, no hneď s niekoľkými výraznými rozdielmi. Žiadny hotel totiž v tomto prípade nebudete nutne potrebovať, s trochou nadsádzky ho nahradí práve testovaný kúsok.

​Keď si apartmán veziete so sebou

Karavany či obytné prívesy sú dnes zbytočne drahé a zároveň kvôli niekoľkým dovolenkovým výjazdom v roku predsa nebudete vlastniť ďalšie (často nie práve najmenšie) auto. Riešením môže byť práve nami testovaná možnosť, a teda osemmiestny mikrobus Ford Custom Tourneo so šikovnou a cenovo prijateľnou zástavbou Nestbox od českej firmy Egoé.

Tá zabezpečí, že po pár minútach inštalácie máte z modelu praktický minikaravan s miestom na spanie, varenie, cestovanie i umývanie. Nestbox je pritom vyrobený na mieru konkrétnemu modelu, takže si ho môžete objednať aj do iného (väčšieho i menšieho) auta podľa vlastných požiadaviek. Konštrukcia samotnej zástavby využíva prevažne drevo, hliník a antikoro, pričom je osadená do batožinového priestoru.

Batožina sa teda v našom prípade aj spolu so skladacím kempingovým stolíkom a stoličkami musela presunúť na miesto tretieho radu sedadiel. Ten ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-19 08:54:12 - Feat.: - Title: Obávaný vírus sa nebezpečne priblížil k človeku. Vedcov z WHO najnovší vývoj prekvapil 02 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 03 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 04 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú 05 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut
menuLevel = 2, menuRoute = auto/testy, menuAlias = testy, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 06:13