Youtube.com/EuroCarParts Official (ilustračná snímka)
StoryEditor

Sedem tipov, ako pripraviť auto na jar. Nepodceňujte údržbu, môže sa vám to vypomstiť

25.03.2022, 23:00
Poradíme vám niekoľko tipov, čomu počas servisovania auta pred nadchádzajúcou sezónou prikladať pozornosť a čomu sa vyhnúť.

Koniec marca a začiatok apríla býva pre mnohých jasným obdobím, kedy už reálne uvažovať o prezúvaní zimných pneumatík na letné a objednávať si termíny v pneuservisoch či bežných servisoch. Dávno pritom neplatí, že pri príprave svojho vozidla na jarné i letné obdobie by sme mali prikladať pozornosť iba pneumatikám.

Samozrejme, patria medzi absolútne kľúčové súčasti auta, ktoré ho priamo spájajú s vozovkou a teda zásadne ovplyvňujú i samotné vlastnosti počas jazdy. No údržbu si po náročnom zimnom období, plnom mrazivých dní a špinavých ciest s prímesou blata, soli i kamienkov, zaslúžia aj ďalšie diely vozidla.

V našej galérii vyššie vám preto prinášame krátky a jednoduchý súhrn siedmich tipov, čo by vašej pozornosti pri blížiacom sa prechode zo zimnej na jarnú a letnú sezónu v súvislosti s automobilom nemalo ujsť a čomu sa venovať aj trochu bližšie alebo na čo si dať pozor.

Všetko sú to pre mnohých absolútne základné veci, ktoré sa však môžu v prípade zanedbania servisu v tom najmenej vhodnom čase poškodiť alebo vypovedať svoju službu a spôsobia vám tým nepríjemnosti i neskoršie zvýšené finančné výdavky. 

​Pristupujte preto k príprave a servisu auta s určitou zodpovednosťou, predsa len, vzniknuté problémy sa dotknú primárne vás. Aj len pre niekoho zdanlivo "banálne" vynechanie stanoveného intervalu výmeny oleja alebo iných dôležitých kvapalín môže znamenať vážne poškodenia pohonného ústrojenstva.

Nehovoriac o tom, že niektoré zo zanedbaných maličkostí môžu ohrozovať bezpečnosť vás, ale taktiež bezpečnosť ostatných účastníkov cestnej premávky. Myslite na to a auto sa vám určite poďakuje zvýšenou životnosťou a plynulou funkčnosťou.

01 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 02 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy? 03 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 04 - Modified: 2024-04-22 13:21:18 - Feat.: - Title: Toyota prezrádza, aké chyby robia mladí vodiči najčastejšie. Zadarmo im pomôže 05 - Modified: 2024-04-22 13:29:37 - Feat.: - Title: Luxusný džíp Matthewa Perryho z Priateľov sa ani pol roka po smrti nepohol
menuLevel = 2, menuRoute = auto/servis, menuAlias = servis, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
24. apríl 2024 12:06