StoryEditor

Tieto veci s autom v zime určite nerobte. Vyhnete sa zbytočným drahým problémom

31.01.2022, 10:45
Pozrite si niekoľko užitočných tipov, čomu sa v rámci užívania auta počas aktuálnej zimnej sezóny vyhnúť a ušetriť si tak nemalé problémy i financie.

Pri pneumatikách by rozhodne starostlivosť o vozidlo počas zimnej sezóny nemala končiť. Tejto téme sme sa už nedávno venovali v samostatnom článku, kde sme rozoberali, čo by ste pri údržbe v zime nemali podceňovať. V opačnom prípade si môže vozidlo vypýtať nemalú daň v tom najmenej vhodnom momente, kedy to najmenej čakáte. ​

Posledné dni ukázali, že príroda vie byť nemilosrdná a na cestách vodičom pripraviť doslova biele peklo. Silný vietor a výdatné sneženie zasiahlo mnohé oblasti Slovenska, komplikovalo dopravu a keďže do jari je ešte času dosť, môže bohatá snehová nádielka spadnúť aj na nižšie položené územia. 

Samozrejme, v týchto dňoch by už automobil mal byť nepochybne obutý na zimných alebo celoročných pneumatikách (v prípade sporadickej jazdy, najmä v meste a v oblastiach bez snehu), no k problémom môže prispieť okrem nepriaznivých poveternostných podmienok aj ľudský faktor.

​V galérii vyššie vám preto prinášame osem stručných najčastejších chýb či zlozvykov mnohých vodičov, ktoré vám môžu spôsobiť nepríjemnosti či zbytočne nemalé finančné výdavky pri využívaní auta v zime. Pozornosť si zaslúži nielen spôsob odstraňovania námrazy z okien, ale taktiež otváranie dverí v mrazivých dňoch, nevhodná aktivácia stieračov alebo využívanie až príliš veľkého množstva komfortných spotrebičov.

Tie potom môžu byť dôvodom, že na krátkej trasy v meste batériu doslova vyžmýkate a po odstavené auta na dlhšiu dobu už následne nenaštartujete. To je len zlomok toho, čo vás v zime môže pri používaní, respektíve nesprávnom používaní auta potrápiť. Našli ste sa v niektorom bode? Radšej sa týmto úkonom vyhnite, ak si nechcete spôsobiť zbytočné starosti a čas i peniaze strácať v servise.

01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 03 - Modified: 2024-04-17 16:51:42 - Feat.: - Title: "Iba núdzový personál." Rozsiahly štrajk organizovaný odbormi v Grécku ochromil dopravu 04 - Modified: 2024-04-17 14:21:24 - Feat.: - Title: Veľká prasklina ohrozuje termíny na Višňovom. Ráž pripúšťa scenár, že sa spustí dočasne len jedna rúra 05 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny
menuLevel = 2, menuRoute = auto/servis, menuAlias = servis, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
18. apríl 2024 15:57