StoryEditor

Známy Android Auto končí v mobilných telefónoch. Toto je systém, ktorý ho novo nahradí

26.08.2021, 11:21
Autor:
TopSpeedTopSpeed
Cez aplikáciu Google Maps budete môcť odpovedať na hovory bez toho, aby vám zmizla mapa alebo odpovedať na správy, prípadne meniť skladby.

Moderné automobily už majú často vo výbave množstvo bezpečnostných, asistenčných i komfortných funkcií a systémov. Medzi veľmi obľúbené, ktoré prispievajú k pohode za volantom a zároveň podávajú pomocnú ruku napríklad pri navigácii ku cieľu, patri i rozhranie Android Auto fungujúce skrz infotainment a váš smartfón.

Viete si nielen uľahčiť navádzanie, ale taktiež počúvať hudbu cez streamovaciu platformu a využívať množstvo ďalších služieb. Americký internetový gigant Google však teraz potvrdil, že sťahuje z ponuky svoju aplikáciu Android Auto pre mobilné telefóny.

Dobrou správou aj napriek tomu je, že zmena sa netýka zrkadlenia obrazovky pre multimediálne systémy v automobiloch, píše portál TopSpeed.sk.

Ako náhrada pre mobilnú aplikáciu má podľa vyjadrení spoločnosti slúžiť Google Assistant driving mode, ktorý je už teraz súčasťou ponuky Google Maps, prípadne samozrejme prepojenie s infotainmentom auta. Doteraz využívaná aplikácia pre mobilné telefóny úplne zmizne s príchodom novej aktualizácie na Android 12.

„Pre tých, ktorí využívajú Android Auto vo svojom smartfóne, bude k dispozícii Google Assistant driving mode,“ tvrdí americká spoločnosť vo svojom oficiálnom tlačovom vyhlásení. „S príchodom Android 12 bude Google Assistant driving mode plne integrovaná aplikácia, ktorá vodičom uľahčí šoférovanie,“​ dodáva.

Cez aplikáciu Google Maps tak budete môcť odpovedať na hovory bez toho, aby vám zmizla navigačná mapa a taktiež budete môcť odpovedať na správy, prípadne meniť skladby.

Problém doterajšieho rozhrania Android Auto spočíval v tom, že pôvodnú mobilnú aplikáciu Google s príchodom Android 10 preniesol priamo do softvéru, ktorý sa aktivoval pri prepojení telefónu s autom.

Ak ste však nemali dostatočne moderné auto, prišli ste o možnosť využívať smartfón ako infotainment obrazovky. To mal napraviť práve Google Assistant driving mode, predstavený v roku 2019, ale kvôli odkladom musela vzniknúť dočasná náhrada v podobe appky Android Auto for Phone Screens.

Teraz, keď sa samotný Google Assistant konečne rozbieha, prišiel čas na to, aby zástupná aplikácia uvoľnila svoje miesto. O tom, ako aktivujete Google Assistant drivng mode na vašom telefóne sa dozviete viac na tomto odkaze.

01 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia 02 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 03 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy? 04 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 05 - Modified: 2024-04-22 13:21:18 - Feat.: - Title: Toyota prezrádza, aké chyby robia mladí vodiči najčastejšie. Zadarmo im pomôže
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
24. apríl 2024 23:08