StoryEditor

Volkswagen zastavil dodávky svojho bestselleru. Problémy môžu mať aj ďalšie modely

18.05.2020, 11:35
Autor:
TASRTASRrperpe
Riešením závady systému eCall má byť aktualizácia softvéru. Do servisov však okrem najnovšej generácie Golfu môžu smerovať aj ďalšie modely koncernových značiek.

Ešte v piatok 15. mája sa objavili informácie, že nemecký gigant Volkswagen zastavil dodávky svojho najpredávanejšieho modelu - nového Golfu 8. Tie sa pritom len prednedávnom začali a zároveň sa musí automobilka pripraviť na to, že už dodané vozidlá zvolá do servisov.

Ide o problémy s elektronickým núdzovým asistentom eCall. Podľa informácií z koncernu do servisov bude musieť ísť minimálne 30-tisíc kusov najnovšej generácie modelu Golf.

Príčinou zlyhávania funkcie núdzového volania sú zdá sa softvérové problémy. Výroba nového Golfu síce bude pokračovať aj naďalej, avšak nové vozidlá sa zatiaľ ponechajú na sklade.

Problémy s elektronickým núdzovým asistentom eCall sa však okrem nového Golfu majú týkať aj ďalších modelov koncernu Volkswagen. Podľa informácií priamo z automobilky podobné ťažkosti postihli aj známe modely značiek ako Audi a Seat.

Konkrétne sa jedná o kompaktné Audi 3 a nový Seat Leon, ktoré sú totiž postavené na rovnakej platforme ako najnovší Volkswagen Golf ôsmej generácie. Správa Automobilwoche zároveň tvrdí, že sa aktuálne skúma, či problémy s eCall nemá aj mladoboleslavský populárny model Škoda Octavia štvrtej generácie.

​V rámci interného prieskumu sa zistilo, že pri jednotlivých vozidlách modelu Golf 8 môže prísť k nespoľahlivému prenosu dát v riadiacej jednotke a preto sa nedá plne zabezpečiť správna funkcia núdzového asistenta, ktorý je v nových vozidlách už povinnosťou.

Hovorca koncernu pre Automobilwoche uviedol, že automobilka komunikuje s kompetentnými orgánmi a skúma ďalší možný postup.

Očakáva sa, že nemecký úrad pre motorové vozidlá KBA v najbližších dňoch rozhodne o zvolaní postihnutých modelov nielen Volkswagenu, ale i ďalších značiek do servisov a uskutoční riešenie chyby prostredníctvom aktualizácie softvéru auta.

01 - Modified: 2024-04-22 09:32:48 - Feat.: - Title: Luxusný džíp Matthewa Perryho z Priateľov sa ani pol roka po smrti nepohol 02 - Modified: 2024-04-22 09:06:00 - Feat.: - Title: Kým majitelia spia, Tesla vylepšuje. Nová aktualizácia prináša mnohé zaujímavosti 03 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 04 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 05 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
22. apríl 2024 13:20