netcarshow (ilustračná snímka)
StoryEditor

Auto už nemusíte vlastniť či viazať sa na roky. Na Slovensko prichádza nová služba

04.04.2019, 11:05
Pobočka Mototechna Drive, poskytujúca stredne-dlhý prenájom auta, by sa mala otvoriť už v priebehu apríla 2019.

Plánujete si zaobstarať automobil? Kúpa nového či jazdeného auta, prípadne operatívny lízing, už nemusia byť dnes jediné voľby pre získanie vozidla. Na Slovensko totiž zamierila novinka z Česka v podobe stredne-dlhého prenájmu vozidla.

Aures Holdings prevádzkovateľ siete autobazárov AAA Auto včera na tlačovej konferencii uviedol, že v rámci diverzifikácie otvára v priebehu apríla spoločnosť Mototechna pobočku Mototechna Drive. Tá bude záujemcom poskytovať vozidlá na šesť až dvanásť mesiacov, respektíve s ročným nájazdom 30-tisíc kilometrov.

Ak teda hľadáte nový automobil, nemusíte sa "upisovať" na dlhé roky ako v prípade lízingu, prípadne zaväzovať sa kúpou vozidla. Spoločnosť okrem toho zaisťuje všetky služby spájané s prevádzkou vozidla.

V ponuke pobočky budú pritom vozidlá naprieč všetkými kategóriami - prevažujú však aktuálne veľmi obľúbené športovo-úžitkové modely a tiež kompaktné vozidlá.

"Budeme mať široký výber skladových vozidiel, ktoré budú ihneď k dispozícii," uviedol na včerajšej tlačovej konferencii prevádzkový riaditeľ Aures Holdings Petr Vaněček, do ktorého gescie inovácie v rámci skupiny spadajú. Mototechna Drive už mimochodom momentálne úspešne beží v susednej Českej republike a postupne sa má táto sieť rozširovať aj do ďalších okolitých krajín.

Zaujímavosťou je, podobne ako je tomu napríklad pri lízingu, že je tu možnosť na konci doby prenájmu vozidlo odkúpiť do svojho vlastníctva a to aj so zvýhodnenou cenou. 

Okrem toho príde na Slovensko v dohľadnej dobe aj novinka v podobe Mototechna Classic, ktorá bude zastrešovať predaj vozidiel pre priaznivcov klasík automobilového sveta. Nájdeme tu totiž investičné autá spadajúce medzi veteránov či rôznych "youngtimerov".

​​Rovnako sa má čoskoro otvoriť Mototechna EcoDrive, ktorá zabezpečí predaj práve elektrických vozidiel. Tie sa do popredia dostávajú stále viac, nakoľko automobilový výrobcovia ich potrebujú na flotilové zníženie prísnych emisií. 

Skupina Aures Holdings, ktorá prevádzkuje sieť autocentier AAA Auto v Česku, na Slovensku, v Maďarsku a Poľsku, dosiahla vlani predaj na úrovni 83-tisíc jazdených áut. V tomto roku, ako uviedla na stretnutí s médiami predsedníčka predstavenstva holdingu Karolína Topolová, je ambíciou dosiahnuť predaj až stotisíc vozidiel. 

01 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 02 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 03 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 04 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 05 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 22:18