Taxify
StoryEditor

Taxify dnes spustilo služby v ďalších dvoch mestách. Vieme, koľko zaplatíte za kilometer

26.10.2018, 10:45
Od 26. októbra 2018 bude môcť verejnosť využívať úspešnú "alternatívnu taxislužbu" Taxify pomocou aplikácie aj v Nitre či Prešove.

Spoločnosť Taxify, ktorá sa svojou aplikáciou radí k takzvaným "alternatívnym taxislužbám" dnes rozširuje svoje pôsobenie. Manažér spoločnosti Roman Sysel to exkluzívne avizoval pre HN.

Po Košiciach či Bratislave, kde sa aplikácia teší veľkej popularite, teda pribudnú do pokrytia ďalšie slovenské mesta. Ide o Nitru a Prešov, kde je aplikácia aktívna od 26. októbra od 10. hodiny.

„Sme veľmi radi, že môžeme služby Taxify najnovšie predstaviť aj obyvateľom Nitry a Prešova. Chceme im ponúknuť rovnaké výhody a služby, pre ktoré je Taxify obľúbený v Bratislave a v Košiciach. Či už ide o nižšie náklady cestujúcich, vyššie zárobky pre šoférov, flexibilný pracovný čas a silná podpora šoférov zo strany Taxify,“ uviedol Roman Sysel, country manager Taxify pre Českú a Slovenskú republiku.

Vodiči takejto alternatívnej taxislužby nie sú profesionálni taxikári, takže im na jazdenie stačí auto a aplikácia. Digitálne platformy ako Taxify či nedávno zrušený Uber sú často terčom žalôb klasických taxikárov, pretože nespĺňajú súčasné legislatívne podmienky na poskytovanie taxislužieb.

Ministerstvo dopravy však teraz pripravilo novelu zákona o cestnej doprave, ktorá podnikanie v taxislužbe liberalizuje a vytvára priestor na legálne pôsobenie nových platforiem. Schválila ju vláda, teraz prechádza parlamentom.

„Naše pôsobenie na Slovensku ukazuje, že Slováci radi využívajú moderné technológie a zdieľanú dopravu,“ dopĺňa Sysel. Po tom, ako Taxify nedávno tretíkrát uspela na súde a obhájila svoju činnosť, je rozšírenie do Nitry a Prešova ďalším úspechom a logickým vyústením ich predchádzajúcej práce.

Od 26. októbra 2018 sú teda vodiči pripravení prijímať prvé objednávky a poskytnúť zákazníkom aj také novinky, ako vopred stanovenú cenu jazdy, sledovanie príjazdu vodiča v reálnom čase, zdieľanie jazdy s priateľmi alebo rodinou, možnosť platiť prostredníctvom aplikácie, či možnosť objednať si Taxify cez Google Maps.

V Nitre a Prešove bude cena jazdy 36 centov za kilometer a 0,1 centov za minútu. Minimálna cena je v tejto chvíli stanovená na 1,7 eura. Okrem toho však spoločnosť pripravila zvýhodnenie, kedy na začiatku ponúkna užívateľom až 50-percentné zľavy, takže budú môcť cestovať po meste už za 85 centov.

„Veríme v úspešný štart a splnenie očakávaní našich cestujúcich. Za niekoľko týždňov sa nám podarilo vyškoliť dostatočné množstvo vodičov, aby sme vedeli pokryť predpokladaný dopyt v Nitre a Prešove. Cielime na priemernú dostupnosť vodiča do piatich minút od objednania. V prvých dňoch predpokladáme, že tento čas bude o niečo dlhší, ale veríme, že v priemere nepresiahne 10 minút. Sme plne pripravení obslúžiť cestujúcich, ktorí sa chcú po meste prepravovať moderne a lacnejšie, ako v minulosti,“ uzatvára Roman Sysel.

Taxify odštartovala svoju pôsobnosť na Slovensku v roku 2016 a je najrýchlejšie rastúcou platformou pre prepravu osôv v Európe a Afrike. Má viac ako 15-miliónov užívateľov v 25 krajinách sveta.

01 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 02 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Bratislava pripravuje veľký parkovací dom. Magistrát si objednal dokumenty za niekoľko desiatok tisíc eur 04 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 05 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut
menuLevel = 2, menuRoute = auto/doprava, menuAlias = doprava, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 11:48