StoryEditor

Od herných konzol po vozidlá. Honda a Sony budú spoločne vyrábať elektromobily

08.03.2022, 12:48
Autor:
ČTKČTK
Dvojica japonských gigantov sa spojí pre výrobu plne elektrických batériových vozidiel. Úlohy majú jasne rozdelené.

Dve veľké japonské spoločnosti spájajú svoje sily kvôli spoločnej výrobe elektromobilov. Výrobca elektroniky Sony Group sa dohodol so známou automobilkou Honda Motor na vytvorení spoločného podniku, ktorý má do roku 2025 začať predávať elektromobily.

Firmy majú v pláne spojiť odborné znalosti automobilovej firmy Honda v oblasti vývoja mobility, technológií a predaja s odbornými znalosťami technologickej značky Sony v zobrazovaní, telekomunikáciách, sieťach a zábave.

Spojenie tradične odlišných výrobných podnikov je však pre Japonsko veľmi neobvyklé. V čase plne elektrických batériových vozidiel, ktoré nemajú spaľovacie motory ale upriamujú sa výhradne na komplikovanú elektroniku, však dáva zmysel, upozornila agentúra AP.

Spoločný podnik má vozidlá vyvíjať a navrhovať. Pri výrobe využije závod spoločnosti Honda, pričom Sony, ktorá okrem iného vyrába hernú konzolu PlayStation a vlastní filmové i nahrávacie spoločnosti, bude vyvíjať platformu pre služby mobility.

Sony ešte v januári zverejnilo video, v ktorom zobrazuje testovanie prototypu Vision-S 01 na verejných komunikáciách:

Honda už má vlastný program výroby elektromobilov v spolupráci s americkým výrobcom General Motors, s ktorým zdieľajú platformy pre elektromobily v Severnej Amerike. Podnik so Sony má byť však samostatný.

Sony pred dvoma rokmi na veľtrhu elektroniky CES v Las Vegas predstavil i svoj vlastný koncept elektromobilu budúcnosti. Firma sa dlho usilovala o nájdenie partnera na výrobu áut a zdá sa, že teraz sa jej to konečne podarilo.

Sony Vision-S 02 Sony

​​Na svojom webe Sony dokonca ukazuje víziu v podobe dvojice modelov Vision-S 01 a Vision-S 02, keď jeden spadá do segmentu sedanov/limuzín a druhý do populárnych SUV.

Podnik firiem Sony a Honda zostane otvorený aj pre prípadných ďalších záujemcov. Obe firmy tiež nevylúčili v budúcnosti uvedenie spoločného podniku na burzu. Finančné podrobnosti spojenia neboli zverejnené, napísala agentúra Reuters.

01 - Modified: 2024-04-22 13:21:18 - Feat.: - Title: Toyota prezrádza, aké chyby robia mladí vodiči najčastejšie. Zadarmo im pomôže 02 - Modified: 2024-04-22 13:29:37 - Feat.: - Title: Luxusný džíp Matthewa Perryho z Priateľov sa ani pol roka po smrti nepohol 03 - Modified: 2024-04-22 09:06:00 - Feat.: - Title: Kým majitelia spia, Tesla vylepšuje. Nová aktualizácia prináša mnohé zaujímavosti 04 - Modified: 2024-04-19 14:28:02 - Feat.: - Title: Už žiadna bagetejšn. Attila Végh doplatil na svoje ostré vyjadrenia, spoluprácu s ním nepredĺži ani známa bagetáreň 05 - Modified: 2024-04-19 09:13:32 - Feat.: - Title: Top farmár pre HN: Sektor je paralyzovaný. Jediná cesta je prenášať problémy na dodávateľov alebo na banky
menuLevel = 2, menuRoute = auto/automobilky, menuAlias = automobilky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
23. apríl 2024 04:40